Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Στο στρατηγείο της Λάρισας ο Γάλλος υπουργός Αμυνας

Το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα επισκέφτηκε ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian, στο πλαίσιο των εντατικών προετοιμασιών της ΕΕ για εκκίνηση της ιμπεριαλιστικής αποστολής της («EUFOR RCA») στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου ευρωενωσιακά μονοπώλια έχουν σημαντικά συμφέροντα. Στη χώρα αυτή, επιχειρεί ήδη γαλλική στρατιωτική δύναμη, ενώ σχεδιάζεται να σταλούν άμεσα, ίσως κι απ' την επόμενη βδομάδα, άλλοι 700-1.000 στρατιώτες από την ΕΕ, με πρόσχημα την «ανθρωπιστική κρίση» και τις εμφύλιες συγκρούσεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας της Γαλλίας είχε συνάντηση με τον Επιχειρησιακό Διοικητή του ΕΣΕΕΕ, Γάλλο στρατηγό Philippe Ponties, από τον οποίο ενημερώθηκε επί των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΣΕΕΕ, των τρεχουσών επιχειρήσεων και την πρόοδο των διαδικασιών σχεδίασης της επιχείρησης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Θυμίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρώντας να αναβαθμίσει το ρόλο του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, πρότεινε και πέτυχε το Στρατηγείο της Λάρισας να οριστεί επιχειρησιακό στρατηγείο της δύναμης επέμβασης «EUFOR RCA». Επίσης, παρέχει για την επέμβαση μέσα και επιτελείς. Τέλος, όπως ειπώθηκε και στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα, η συγκρότηση και στελέχωση της δύναμης συνεχίζεται, με στόχο της ΕΕ να είναι στην πρωτεύουσα Μπανγκί της πολύπαθης αφρικανικής χώρα αρχές Μάρτη.

http://www.rizospastis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου