Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μ.Α.Σ. : Να παλέψουμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος


Aνακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας  του ΜΑΣ :

«Μαζί με τα νέα μέτρα-σφαγείο για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ προχωράει στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων. Υπολογίζεται πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα, ενώ και το μνημόνιο αναφέρεται σε 25.000.
Ανάμεσά τους βρίσκονται και εκατοντάδες εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οπως και να ονομάσουν τις απολύσεις ("διαθεσιμότητα", "κατάργηση οργανικής θέσης", "υποχρεωτικές μετατάξεις" προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά κ.λπ.) το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: εκτίναξη της ανεργίας, φτώχεια και ανασφάλεια για τους απολυμένους και τις οικογένειές τους.
Η μείωση του προσωπικού θα δημιουργήσει προβλήματα και στην ίδια τη λειτουργία των ιδρυμάτων καθώς τα εργαστήρια, η φοιτητική μέριμνα, οι υπηρεσίες των ιδρυμάτων, οι γραμματείες, ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός θα υπολειτουργεί.
Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι φοιτητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν συμφέρον από τις απολύσεις και άλλων υπαλλήλων. Δε θα αυξηθούν οι μισθοί τους, δε θα σωθούν από τα βάρη της κρίσης, δε θα βρούνε δουλειά.
Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κενά και τις τρύπες που θα δημιουργηθούν από τις απολύσεις του προσωπικού θα έρθουν να καλύψουν τα γνωστά αρπακτικά, οι εργολάβοι και οι εταιρείες. Θα απολύουν εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας για να τους ξαναπροσλαμβάνουν με τσεκουρωμένα δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις λάστιχο μέσω ΜΚΟ, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εργολαβιών.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μόνιμους και εργολαβικούς να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στους αξιοπρεπείς μισθούς. Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να εμποδίσουν τις απολύσεις στην πράξη. Να απομονώσουν τους εργατοπατέρες που τόσο καιρό έσπερναν αυταπάτες λέγοντας ότι «εμείς θα εξαιρεθούμε», αυτούς που σήμερα οδηγούν την πάλη στον εκφυλισμό, στην απογοήτευση και στη μοιρολατρία. Να στηριχτούν στο ΠΑΜΕ.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας που στέλνονται μαζικά στην ανεργία. Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Η πολιτική που τσακίζει τους εργολαβικούς εργαζομένους, είναι η ίδια που χτυπάει εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι η ίδια που ρουφάει το αίμα και τον ιδρώτα εκατομμύρια εργαζομένων - αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου οι λίγοι, οι χορτάτοι, οι επιχειρηματίες και οι μονοπωλιακοί όμιλοι να γίνουν 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου