Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ ΣΑΜΟΥ


                        Συγκρότησε «Ομάδα Αλληλεγγύης για την Υγεία του λαού»


Στη συγκρότηση «Ομάδας Αλληλεγγύης για την Υγεία του λαού» προχώρησε ηΛαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου ώστε κανείς από τους κατοίκους του νησιού να μη μείνει χωρίς υγειονομική κάλυψη, χωρίς βοήθεια, χωρίς συμπαράσταση, σε περίπτωση που είναι ανασφάλιστος ή δεν έχει τα απαιτούμενα χρήματα.
«Σε αυτή την προσπάθεια -όπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου- απευθυνόμαστε σε όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επιστήμονες Υγείας του νησιού, για να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα στους ασθενείς που υποφέρουν, που είναι άνεργοι, φτωχοί, ανασφάλιστοι, που το δημόσιο σύστημα Υγείας τους κλείνει, ή θα τους κλείσει την πόρτα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, μέσα από τα ταξικά τους σωματεία να αγωνιστούν μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.
Η "Ομάδα Αλληλεγγύης για την Υγεία" που γεννιέται στα πλαίσια και με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής, δεν είναι μόνο έκφραση ανθρωπισμού, αλτρουισμού. Είναι κάτι πολύ περισσότερο που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω. Είναι πράξη ταξικής αλληλεγγύης που κορυφώνεται και βρίσκει το νόημά της, όταν δημιουργεί και δυναμώνει το ταξικό εργατικό κίνημα.
Πιο συγκεκριμένα, διεκδικούμε:
-- Νοσοκομεία ανοιχτά και δωρεάν για όλο το Λαό με κατάργηση όλων των πληρωμών.
-- Αμεση στελέχωση των ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στο Νοσοκομείο Σάμου (νευρολόγος, ογκολόγος, γαστρεντερολόγος, φαρμακοποιοί κ.λπ.). Καμιά ειδικότητα με ένα μόνο γιατρό στο ΓΝ Σάμου.
-- Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε ΓΝ Σάμου και ΚΥ Καρλοβάσου.
-- Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την αποκατάσταση.
-- Αμεσα να εφοδιαστούν όλες οι μονάδες Υγείας του νησιού με το απαραίτητο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
-- Αμεση στελέχωση και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στα επίπεδα των αναγκών του νησιού.
- Αμεση στελέχωση των αγροτικών ιατρείων στα χωριά με γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό. Πλήρης εξοπλισμός με τα απαραίτητα μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
- Στελέχωση της Κοινωνικής Πρόνοιας η οποία κινδυνεύει να κλείσει λόγω συνταξιοδότησης των κοινωνικών λειτουργών.
Η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για όλα αυτά με πρωτοπόρους τους γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, που είναι ή θα γίνουν μέλη της. Διευκρινίζει όμως, ότι δεν μπορεί ούτε φιλοδοξεί να υποκαταστήσει το δημόσιο σύστημα Υγείας. Οσοι και όποιοι ισχυρίζονται ότι τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρωτοβουλίες φιλανθρωπίας λένε ψέματα και κρύβουν την ανάγκη του οργανωμένου αγώνα για να έχει ο λαός αυτά που του ανήκουν».
Στην Ομάδα Αλληλεγγύης της Λαϊκής Επιτροπής που είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συνεισφέρει, συμμετέχουν οι γιατροί: Δεμερτζής Ευτύχης (οδοντίατρος), Μαυρατζώτης Δημήτρης (γαστρεντερολόγος), Στεφανάκη-Μαυρατζώτη Ρούλα (ακτινοδιαγνώστρια), Μπαρμπατζάς Νίκος (ειδικευόμενος ΓΝ Σάμου), Τρικαλινός Νίκος (καρδιολόγος), Χατζηανδρέου Πέτρος (καρδιολόγος).
Οι ψυχολόγοι: Βαγγελιώ Αμπατζή, Λένα Περπιράκη. Ο φαρμακοποιός Αριστείδης Σασματζής. Tα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Νοσοκομείου Σάμου: Αλετράς Παναγιώτης (φυσιοθεραπευτής), Σαρρηγεωργίου Θεανώ (επισκέπτρια Υγείας), Φιλιππής Σταμάτης (νοσοκόμος), Σκούφος Μανώλης (νοσοκόμος).

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7334584

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου