Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ Συλλαλητήριο για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Συλλαλητήριο μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου έγινε σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ. με πρόσκληση των  Λαϊκών Επιτροπών Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής.

Κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν να γίνει το πρώην στρατόπεδο χώρος πρασίνου- αναψυχής και πολλαπλών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, για να αποτελέσει μια ανάσα για τις υποβαθμισμένες λαϊκές γειτονιές.
Σε ανακοίνωσή τους οι Λαϊκές Επιτροπές επισημαίνουν:

«Σε προκλητικές κινήσεις ενάντια στο λαό της περιοχής μας προχωράει το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, βάζοντας μπροστά τη στρατιωτική ηγεσία.

Το θράσος τους έφτασε μέχρι το σημείο να κλειδώνουν τις πόρτες και να απειλούν με ποινικές διώξεις όποιον μπει στο χώρο του στρατοπέδου Καρατάσιου. Ένα χώρο που όλος ο λαός της περιοχής απαιτεί να γίνει χώρος πρασίνου-αναψυχής και πολλαπλών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, για να αποτελέσει μια ανάσα για τις υποβαθμισμένες λαϊκές μας γειτονιές.

Απειλούν μαθητές που οργάνωσαν εδώ και χρόνια τον περιβαλλοντικό τους κήπο, γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να παίξουν στην παιδική χαρά, κάθε άνθρωπο που θέλει να περπατήσει στο χώρο του στρατοπέδου. Και όλα αυτά γιατί προετοιμάζουν το έδαφος για να το ξεπουλήσουν μέσα από το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου!

Αφού μας οδήγησαν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στο γκρέμισμα των εργατικών δικαιωμάτων μας, προχωρούν και στο ξεπούλημα της δημόσιας λαϊκής περιουσίας.

Καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να σωθεί το στρατόπεδο, όσο θα εφαρμόζονται αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που επιβάλλονται όχι για την αντιμετώπιση του χρέους, όπως υποκριτικά μας λένε, αλλά γιατί αυτό τους διατάσσουν τα αφεντικά τους, οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια, η ΕΕ και ο ιμπεριαλισμός, για να βγουν αλώβητοι από την κρίση και με υπερκέρδη.

Τα τοπικολαϊκά προβλήματα, που είναι άφθονα στην περιοχή μας, απορρέουν από τις γενικότερες εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων. Οι συνθήκες ζωής στις λαϊκές γειτονιές πάνε πακέτο με τις μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς, με την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας. Συμβαδίζουν με την υποβάθμιση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, με την ιδιωτικοποίηση φυσικών αγαθών όπως το νερό και ο δασικός πλούτος, πάνε πακέτο με τα αντιλαϊκά μνημόνια, την υποταγή στην τρόικα και στο ΔΝΤ.

Συμπαραστάτη και μάλιστα θερμό βρίσκουν και την Τοπική Διοίκηση του Δήμου Π. Μελά, που, συνειδητά και όχι από ανικανότητα, ουσιαστικά έχει συμφωνήσει στο ξεπούλημα και την εμπορευματοποίηση των χρήσεων των στρατοπέδων.

Μία είναι η λύση! Να πάρει ο εργαζόμενος λαός την υπόθεση στα χέρια του! Ο πλούτος του τόπου μάς ανήκει! Σήμερα μια χούφτα κεφαλαιοκράτες καρπώνονται τον ιδρώτα μας! Μπορούμε, αρκεί να το αποφασίσουμε εμείς, να σαρώσουμε μέσα από ένα ορμητικό λαϊκό ποτάμι τρόικες -  μνημόνια και αφεντικά! Γιατί χωρίς εμάς κανένα γρανάζι δεν γυρνά! Για να έχουμε όλοι δουλειά! Υγεία! Παιδεία! Για να κάνουμε τις γειτονιές μας όμορφες, φιλικές, περιβαλλοντικά αναβαθμισμένες.

ΌΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ τους ΣΗΜΕΡΑ!

Οργανώνουμε σε κάθε γειτονιά κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα των στρατοπέδων! Κλιμακώνουμε με παλλαϊκή κινητοποίηση! Παραμερίζουμε υποταγμένους δημάρχους και τους άλλους υποκριτές. Να είμαστε όλοι εκεί όταν θα καλεστούμε!

Να σπάσουμε τις απειλές και τον τσαμπουκά της συγκυβέρνησης. Κανένα λουκέτο δεν θα μας εμποδίσει να περπατάμε όπως και όποτε θέλουμε στους ελεύθερους χώρους και τα πρώην στρατόπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου