Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Ομοσπονδία Γυναικών ΕλλάδαςE-Mail: ogegr@otenet.gr  /  Site: www.oge.grτης ΟΓΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Για το συλλαλητήριο στις 23 Μάη)

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της σε όλη την Ελλάδα, τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών, εργαζόμενες, άνεργες και νέες γυναίκες, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 23 Μάη σε όλη τη χώρα. Να δώσουν αγωνιστική απάντηση στους εργοδότες, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που μεθοδεύουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θέλουν να ξεγράψουν κάθε εργατικό δικαίωμα σε αξιοπρεπείς μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση, σε σταθερούς όρους εργασίας.
Η επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις πρέπει να σημάνει συναγερμό στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Δίπλα στο μισθό και στο μεροκάματο, υπάρχουν μια σειρά ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στις Συλλογικές Συμβάσεις αφορούν ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες, η κατάργησή τους θα σημάνει τη χειροτέρευση των όρων εργασίας για τις ίδιες, θα σηματοδοτήσει νέα επιδείνωση της ζωής συνολικά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Γονεϊκές άδειες, μειωμένα ωράρια, ρυθμίσεις για τις εργαζόμενες θηλάζουσες μητέρες, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού στο χώρο δουλειάς, όλα τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες, τίθενται υπό αίρεση με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παλεύουμε για να βρεθούν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τον πλούτο και η «αμοιβή» που μας επιφυλάσσουν εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ, είναι η χειροτέρευση των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής μας, για να ενισχυθούν τα κέρδη και η «ανταγωνιστικότητα» μιας χούφτας μονοπωλίων.
Δίνουμε μαζικό και μαχητικό παρόν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Όλες την Πέμπτη 23 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Αθήνα, 17/5/2013
Το Γραφείο Τύπου
                                                                                                                                                    της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου