Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




Η ΟΓΕ καταγγέλλει την προκλητική και προαποφασισμένη τρομοκρατική απόλυση της Προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Ασημίνας Καραμπέτσου, από το ξενοδοχείο της Ερέτριας Avantis suites Hotel ιδιοκτησίας του κ. Κάλφα Γεώργιου, Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας. Η Α. Καραμπέτσου εκτός από συνδικαλίστρια στις γραμμές του ταξικού κινήματος, είναι και δραστήριο στέλεχος του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΓΕ, ως αναπληρωματικό του μέλος.  
Η εργαζόμενη απολύθηκε απολύτως εκδικητικά επειδή με παρέμβασή της στην Επιθεώρηση Εργασίας διεκδίκησε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για όλο το προσωπικό, διεκδίκησε τα δικαιώματα των εργαζομένων, την εφαρμογή των όρων της κλαδικής σύμβασης ΣΣΕ ενάντια στην κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση, σταθερά ωράρια εργασίας, εβδομαδιαίο πρόγραμμα, διαλείμματα κ.α.. Δεν είναι τυχαίο ότι απολύθηκε την επόμενη μέρα από την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 16ης Ιούλη, στην οποία και συμμετείχε. Η εργοδοτική τρομοκρατία, προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη της, για άλλη μια φορά έδειξε το ωμό πρόσωπό της όπως κάνει απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που διεκδικεί τα δικαιώματά του και τις κατακτήσεις του. 
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στέκεται στο πλευρό των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Δίπλα στις εργαζόμενες και τις άνεργες που πλήττονται βάναυσα ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης από τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που προωθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών, τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Στον τουρισμό και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία εργάζονται κατά πλειοψηφία γυναίκες κάτω από συνθήκες στυγνής εκμετάλλευσης με ελαστικά ωράρια εργασίας και εξουθενωτικές βάρδιες που τσακίζουν τον οργανισμό τους και αποδομούν την οικογένειά τους. Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα της οικογένειάς τους, πολλές φορές δεν έχουν που ν’ αφήσουν τα παιδιά τους (παιδικοί σταθμοί κλείνουν), ακριβοπληρώνουν τα προβλήματα της υγείας τους που απορρέουν και από τις άσχημες εργασιακές σχέσεις, πληρώνουν ακριβά την όποια μόρφωση των παιδιών τους, ζουν την αγωνία για το μέλλον τους. 
Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών ζωής και δουλειάς (26 ώρες, με ένα διάλλειμα 6 ωρών) ήταν και η λιποθυμία της Ασημίνας στις 14 Ιούλη και όχι ο αδύναμος οργανισμός της όπως προκλητικά της είπε ο εργοδότης της. 
Αυτή είναι η σύγχρονη σκλαβιά που θέλουν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους και ιδίως στις γυναίκες, αυτό είναι το μέλλον που προδιαγράφουν για μας και τα παιδιά μας: καθεστώς γαλέρας και δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί. Τους απαντάμε ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους Συλλόγους και τις Ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, να ενισχύσουν την Κοινωνική Συμμαχία των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχύσουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους.  
Καμία μόνη της! Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας!
Απαιτούμε την επαναπρόσληψη της Ασημίνας Καραμπέτσου στο ξενοδοχείο της Ερέτριας Avantis suites Hotel ΤΩΡΑ! 
Αθήνα, 25/7/2013
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου