Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΤΑΙΡΕΙΑ CYTA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :Αξιώνει μειώσεις μισθών

Να μη δεχθούν καμιά αλλαγή στη σύμβαση, καμιά μείωση μισθού, καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας τηλεπικοινωνιών CYTA στη Θεσσαλονίκη με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής του νομού με ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωσή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής του νομού Θεσσαλονίκης

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι στη Cyta,

Στις 26 Ιούνη η εταιρία μας ανακοίνωσε την πρόθεσή της για μειώσεις μισθών για εργαζόμενους που αμείβονται με 1000 ευρώ και πάνω. Ο λόγος είναι η προστασία των εργαζομένων και της εταιρίας, όπως αναφέρουν. Πραγματικός στόχος της εταιρίας όμως είναι η μεγιστοποίηση των κερδών της. Για αυτό και προχωρά σε μειώσεις μισθών, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η ίδια εταιρία ανακοινώνει αύξηση της κερδοφορίας της.

Σε ολόκληρο τον κλάδο μας, οι εργοδότες προχωράν σε μειώσεις μισθών, εφαρμόζουν τις νέες συμβάσεις. Στα call center επικρατούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Ο ΟΤΕ πραγματοποίησε εθελούσιες αποχωρήσεις 1.600 συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα και τώρα προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους με μισθούς 500 ευρώ. Η Wind με τη Vodafone έκλεισαν συμφωνία για ενοποίηση των δικτύων τους για περαιτέρω αύξηση κερδών, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις συναδέλφων.

Πρόκειται για μια επίθεση ενιαία στα δικαιώματα μας που πρέπει να μας βρει ενωμένους. Κόντρα στο διαχωρισμό καλοπληρωμένων και μη που εντέχνως προσπαθούν να καλλιεργήσουν. Οι εργοδότες ακολουθούν τέτοιες τακτικές για να μας διασπάσουν. Εμείς πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι στο βαθμό που δημιουργούμε εμπόδια με την δράση μας και μπλοκάρουμε τους σχεδιασμούς τους, με καλύτερους όρους θα παλεύουμε στο μέλλον. Κάθε νίκη αποτελεί παρακαταθήκη όχι μόνο για τους αγώνες στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά για όλο το κλάδο.

Την ώρα που αυξάνουν τα κέρδη τους αξιώνουν μειώσεις των μισθών μας. Δεν πρέπει να δεχτούμε καμία αλλαγή στη σύμβασή μας, καμία μείωση μισθού. Σήμερα είναι ο διπλανός μας, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. Το κεφάλαιο δεν σταματάει μπροστά στην αύξηση των κερδών του. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην πάμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας. Να παλέψουμε μαζικά και ενωμένοι μέσα από το σωματείο μας το ΣΕΤΗΠ. Δε δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δε θα τη φορτώσουν στις δικές μας πλάτες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΣΕΤΗΠ έχοντας αποκομίσει πείρα από τους αγώνες μας στον κλάδο, σε κάθε “μικρή ή μεγάλη” επιχείρηση βγαίνει ακόμα πιο αισιόδοξα και μαχητικά. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του. Τώρα να γραφτούμε όλοι στο σωματείο για να παλέψουμε ενάντια στα μέτρα της εργοδοσίας. Εμείς έχουμε τη δύναμη γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο κάθε επιχείρησης.

Απαιτούμε:

Καμία μείωση μισθών
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας
Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις εις βάρος μας
Κανένας συνάδελφος να μην υπογράψει μείωση μισθού, να μην δεχτούμε την ατομική διαπραγμάτευση.
Η παραίτηση δεν είναι λύση, δεν έλυσε ποτέ τα προβλήματά μας.

Επικοινωνούμε άμεσα με το σωματείο μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου