Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ιστορικός περίπατος στην πόλη από την ΚΝΕ (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Θεσσαλονίκη: Ιστορικός περίπατος στην πόλη από την ΚΝΕ (ΦΩΤΟ) - 902.gr



Ιστορικό περίπατο στην εξέλιξη των κοινωνιών και στην πάλη των τάξεων μέσα από την ιστορία της πόλης τους πραγματοποίησαν οι Μαθητικές Οργανώσεις της Δυτικής και Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ το πρωί του Σαββάτου.



Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το Αλατζά Ιμαρέτ, κτίσμα της Οθωμανικής Περιόδου ήταν οι χώροι που επισκέφθηκαν, ερχόμενοι σε επαφή με την αρχαία, τη βυζαντινή και οθωμανική περίοδο της πόλης. Μέσα από τον περίπατο οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα κοινωνικο-οικονομικά συστήματα, τη διάρθρωσή τους, τις τάξεις που τα αποτελούσαν και τους ταξικούς αγώνες που έγιναν στην εξέλιξη της ιστορίας, δηλαδή τη δουλοκτητική κοινωνία και πώς αυτή προήλθε από την πρωτόγονη κομμουνιστική κοινότητα, τη φεουδαρχική κοινωνία που την ακολούθησε, τον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.



Οι μαθητές συζήτησαν, με την ολοκλήρωση του περιπάτου τους, για τη σημερινή κατάσταση που ζούνε στο καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει, την ανάγκη ανατροπής του, την επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και το ρόλο του ΚΚΕ και της νεολαίας του, της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου