Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΣ: Σήμερα η κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας (ΦΩΤΟ) - 902.gr

ΜΑΣ: Σήμερα η κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, προκειμένου να απαιτήσουν να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας.

Ήδη από το πρωί, οι Επιτροπές Αγώνα ΕΚΠΑ του ΜΑΣ ανάρτησαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια. Αναγράφει «Δωρεάν Στέγαση για όλους τους φοιτητές - Δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία - Επίδομα Ενοικίου». Στις 12:00 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στις πρυτανικές αρχές.

Στο κάλεσμά τους οι Επιτροπές Αγώνα τονίζουν ότι η διάθεση μόλις 120 δωματίων στην εστία του ΕΚΠΑ, αποτελεί κοροϊδία, τη στιγμή που οι πρωτοετείς φοιτητές είναι 1.632 και οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι 350, ενώ οι φοιτητές οι οποίοι την περσινή χρονιά έκαναν αίτηση αλλά έμειναν εκτός εστίας είναι 250.

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους οι Επιτροπές Αγώνα αναφέρουν:

«Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται σε σένα που:

Έκανες αίτηση για δωμάτιο στην εστία και ελπίζεις να πάρεις δωμάτιο. Δεν αρκεί να ελπίζεις! Ξέρεις ποια είναι η κατάσταση. Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας μπήκαν φέτος 1.632 πρωτοετείς από άλλες πόλεις και τα κενά δωμάτια στην εστία μας για όλους τους φοιτητές (όχι μόνο τους πρωτοετείς) είναι 120!!!

Μέχρι τώρα πλήρωνες 300 και 400 ευρώ κάθε μήνα για νοίκια και λογαριασμούς, αλλά δεν αντέχεις άλλο και ζητάς πλέον ένα δωμάτιο στην εστία.

Ήσουν ένας από τους 250 που ενώ έκαναν αίτηση πέρυσι, επειδή δεν υπήρχε κενό δωμάτιο αναγκάστηκες είτε να νοικιάσεις, είτε να γυρίσεις στο σπίτι σου και να κάνεις αίτηση πάλι φέτος.

Μην ανέχεσαι την κοροϊδία!!! Θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας για το ποιος θα είναι ο «τυχερός» που θα πάρει δωμάτιο!!!

Απαιτούμε:
Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα ή να δοθεί μηνιαίο επίδομα ενοικίου.

Να γίνει τώρα το ξενοδοχείο "La Mirage" στην Ομόνοια δωρεάν φοιτητική εστία στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια.

Όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες από την Κεφαλονιά που σπουδάζουν στο ΕΚΠΑ να έχουν δωρεάν στέγαση.

Να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία του ΕΚΠΑ (όπως το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα) για νέες εστίες στην ευθύνη του κράτους.

Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, νοίκια στις ήδη υπάρχουσες εστίες.

Καμιά εστία να μη κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.

Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις εστίες.

Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών εστιών με κρατική δαπάνη.

Απαιτούμε να συνεδριάσει τώρα η Εφορεία Λέσχης! Να μη μείνει κανένας φοιτητής χωρίς δωμάτιο!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου