Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση σήμερα στα γραφεία της ΕΕ Πρωτοβάθμια σωματεία αντιδρούν στα προγράμματα προπαγάνδισης της ΕΕ στα σχολεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ (Βασ. Σοφίας) στην Αθήνα προχωρούν σήμερα στις 2 το μεσημέρι πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, δηλώνοντας ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να λέει την αλήθεια στους μαθητές του και όχι να παίζει το ρόλο του προπαγανδιστή σάπιων αξιών.
Αιχμή είναι το πρόγραμμα «teachers4europe» («δάσκαλοι για την Ευρώπη»), το οποίο έχει στηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο και το υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει επιμόρφωση εκπαιδευτικών, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να «διδάξουν» σε μαθητές του δημοτικού, άλλους εκπαιδευτικούς αλλά και την κοινωνία (κατά τους στόχους του προγράμματος) τις «αξίες» της ΕΕ.
Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως πρόκληση από τα σωματεία εκπαιδευτικών που επισημαίνουν ότι τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική, στήνονται μηχανισμοί εξωραϊσμού της ΕΕ, στοχεύοντας στη συνείδηση παιδιών με «εργαλείο» τους εκπαιδευτικούς.
Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει οι εξής Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Παγκρατίου - Βύρωνα - Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη», Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Θουκιδίδης», Ανατ. Αττικής «Σωκράτης» και «Δελμούζος», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» και Ν. Ιωνίας - Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης». Επίσης, οι ΕΛΜΕ Πειραιά, Ε' Ανατολικής και Γ' Δυτικής Αττικής.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει η FISE (Παγκόσμια Οργάνωσης των Εκπαιδευτικών - μέλος της ΠΣΟ), που συμμετέχει στην κινητοποίηση καταδικάζοντας την προσπάθεια της ΕΕ να προσαρμόσει την εκπαίδευση και το περιεχόμενό της στα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου