Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Συγκέντρωση αύριο στη Νάουσα

Συλλαλητήριο για μέτρα προστασίας των ανέργων οργανώνει αύριο Πέμπτη και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, μαζί με τα σωματεία μέλη του, στις 10.30 το πρωί έξω από τον ΟΑΕΔ. Σε μαζική συμμετοχή καλούν με ανακοινώσεις του τα σωματεία ΚΛΩΘΩ, Εργατών Πριονιστηρίων και Οικοδόμων.
Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, το ποσοστό της ανεργίας στη Νάουσα αγγίζει το 60%. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις κλείνουν και οι απολυμένοι οδηγούνται μαζικά σε μακροχρόνια ανεργία. Οι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξυλουργεία - κιβωτοποιεία, λόγω της μεγάλης καταστροφής της παραγωγής από χαλαζόπτωση, δε δούλεψαν καθόλου ή εργάστηκαν για ελάχιστο χρονικό διάστημα φέτος. Οι περισσότεροι δεν έχουν προϋποθέσεις ένταξης στο ταμείο ανεργίας, πολλοί από αυτούς δεν έχουν προϋποθέσεις ούτε για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους άλλους κλάδους, με πιο οξυμένο το πρόβλημα στους οικοδόμους, όπου η ανεργία πλησιάζει το 90%.
Με περσινή εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση έδωσε τη χαριστική βολή σε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες, καθώς, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που επέβαλλε, κατάργησε στην πράξη και αυτό το πενιχρό εισόδημα της επιδότησης ανεργίας. Ακόμα, αφαίρεσε από τους 200 απολυμένους της «ΕΝ-ΚΛΩ» το δικαίωμα του επιδόματος των 200 ευρώ για 12 μήνες.

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου