Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

Στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης. Μέτρα για την επιτυχία του συζήτησε το Σάββατο η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων

Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, πραγματοποιούν, αύριο Τετάρτη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Βάθης, οι μικρομεσαίοι αγρότες, που μετράνε ήδη 27 μέρες στους δρόμους και έχουν στήσει πάνω από 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα.
Η απόφαση για το πανελλαδικό συλλαλητήριο πάρθηκε το περασμένο Σάββατο στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, μετά από πρόταση που έκανε το Μπλόκο της Νίκαιας. Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των αγροτών απ' όλη την Ελλάδα μετέφεραν την αποφασιστικότητα για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να παρθούν όλα τα μέτρα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, θα γίνουν ενέργειες για τη ναύλωση όσο το δυνατόν περισσότερων λεωφορείων από την επαρχία, αλλά και για την ενημέρωση του λαού της Αθήνας, που καλείται να συμμετάσχει μαζικά, για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Οπως, χαρακτηριστικά, ειπώθηκε «χρειάζεται οι αγρότες και οι κάτοικοι της υπαίθρου, όχι απλώς να παραβρεθούν οι ίδιοι, αλλά και να ειδοποιήσουμε όλους τους συγγενείς, τους φίλους και τους γνωστούς μας που κατοικούν, ή βρίσκονται στην Αθήνα, ζητώντας τους να είναι όλοι εκεί, να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο».
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, ακόμα, να ζητηθούν συναντήσεις αντιπροσωπειών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον υπουργό Ενέργειας και τον διοικητή του ΟΓΑ. Από τον πρώτο, θα ζητήσουν να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος (η περσινή κυβερνητική απόφαση για παροχή νυχτερινού ρεύματος από τη ΔΕΗ στους αγρότες δεν υλοποιήθηκε ποτέ) και από τον δεύτερο να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας των αγροτών που είναι ασφράγιστα, επειδή οι κάτοχοί τους δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΓΑ.
Τέλος, τα μπλόκα καλούν τα Εργατικά Κέντρα, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τους άλλους μαζικούς φορείς να δυναμώσουν τη στήριξή τους στον αγώνα της αγροτιάς, με την παρουσία τους στα μπλόκα και όποια άλλη μορφή επιλέξουν.

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου