Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ & ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ - ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/03/14 & ώρα 6 μ.μ

ΑΝΕΡΓΟΙ ,  ΑΝΕΡΓΕΣ 

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ & ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ              
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗ  ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/03/14 & ώρα 6 μ.μ 


Συγκέντρωση και ξεκίνημα από την πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη  και περνώντας μέσα από τις γειτονιές των δυο περιοχών θα καταλήξει στην πλατεία Αμπελοκήπων (Επτάλοφος)
ΤΩΡΑ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συνάδελφοι άνεργοι οι πρωτοβουλίες των Λαϊκών Επιτροπών, των ταξικών σωματείων  που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. για τα καυτά  προβλήματα των  ανέργων  συνεχίζονται. Κόντρα στο χτύπημα της κρατικής καταστολής, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε απαθείς θεατές της βαρβαρότητας που  ζούμε.
Συνάδελφοι, τις γειτονιές μας τις έχει τσακίσει η ανεργία σε  τέτοιο  βαθμό  που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι  επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες  και για μας και για τις οικογένειές μας.  Ζούμε καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία βοήθεια.
Αρκετοί  χωρίς  ρεύμα,  αλλά  και  χωρίς πρόσβαση στα  βασικά  διατροφικά  προϊόντα,  πετρέλαιο.  Άλλοι  κινδυνεύουν  από πλειστηριασμούς  και  άλλοι  από  τον  κίνδυνο  της  έξωσης  από  το  σπίτι  λόγο  των  οφειλών.
Την ίδια  στιγμή η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές  παντού,  συνταγογράφηση  και  ευρώ,  αυξήσεις  σε  διόδια  κ.α..  Η  όποια ανάπτυξη  ακολουθήσει  θα  είναι  πάνω  στα  αποκαΐδια  της  αντεργατικής  αντιλαϊκής πολιτικής   και  θα  συνοδεύεται  με  ελάχιστες  θέσεις  εργασίας,  και  αυτές  με  όρους  που  δεν θα  ξεχωρίζουν  αν  είσαι  εργαζόμενος  ή  δούλος.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!ΤΩΡΑ να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες παν  να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και  της  ανεργίας  σε  σένα.  Γύρισε  τους  την  πλάτη,  πολέμα  τους.
Η φτώχεια και  η  ανεργία  δεν  είναι  ντροπή.  Ντροπή  είναι  να  μην  αγωνίζεσαι  ενάντια στην  πολιτική  που υπηρετεί  το  κεφάλαιο.  Ανέλαβε  την  ευθύνη  σου  απέναντι  στον εαυτό  σου  και  την  οικογένεια  σου  συμμετέχοντας  στους  αγώνες  του  εργατικού  –  λαϊκού κινήματος. Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης από την ανεργία.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με οποιαδήποτε μορφή εργασίας, στο Δήμο μας, στην Περιφέρεια, στα Νοσοκομεία, στα σχολεία κ.α. να πάρουν την απόφαση να αγωνιστούν ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν η κυβέρνηση, τα μονοπώλια και η Ε.Ε. Ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους με αυτό το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ που θα αποτελέσει την μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014. Αυτή την επέλαση των βάρβαρων μέτρων που σαρώνουν τα δικαιώματα μας, που κατακτήθηκαν με κόπους, θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη, μόνο μια δύναμη μπορεί να την ανακόψει. Είναι η δύναμη της εργατικής τάξης με τον ενωμένο ταξικό αγώνα. Έχουμε την δύναμη και πρέπει να την δείξουμε με την μαζική συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη και την μαζική απεργιακή συγκέντρωση.

Παλεύουμε για:

- Επίδομα  ανεργίας  για  όλους  και  για  όλη  την  περίοδο  της  ανεργίας.
- Επίδομα  ανεργίας  στα  600  ευρώ.
- Χορήγηση  δωρεάν  κάρτας  απεριορίστων  διαδρομών  στις  αστικές  συγκοινωνίες.
- Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  χωρίς  όρους  και  προϋποθέσεις.
- Μείωση  30%  των  τιμολογίων  ΔΕΚΟ  με  παράλληλη  απαγόρευση  της  διακοπής παροχής  νερού,  ρεύματος  και  σταθερού  τηλεφώνου.
- Κανένας  πλειστηριασμός  σε  σπίτι  λαϊκής  οικογένειας.
- Έκτακτο  επίδομα  μπροστά  στις  γιορτές  του  ΠΑΣΧΑ
- Κατάργηση  της  αύξησης  κατά  δύο  χρόνια  στα  όρια  ηλικίας.  Μείωση  των  ορίων ηλικίας στα 50 και 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε. , και  στα  55  και  60  στους  άλλους  κλάδους.
- Το  διάστημα  της  ανεργίας  να  αναγνωρίζεται  ως  συντάξιμος  χρόνος  χωρίς επιβάρυνση  των  ανέργων.
- Απλοποίηση  των  προϋποθέσεων  για  τη  χορήγηση  του  επιδόματος  ανεργίας.
- Διαγραφή  χρεών  από  τόκους  και  πάγωμα  αποπληρωμής  δανείων  για  όσο  καιρό κάποιος  είναι  άνεργος.
- Κατάργηση  των  χαρατσιών,  κατάργηση  του  ειδικού  φόρου  κατανάλωσης  στο πετρέλαιο  θέρμανσης,  κατάργηση  των  δημοτικών  τελών  στους  άνεργους  και μείωση  τους  στους  υπόλοιπους  εργαζόμενους.
- Επιδότηση  ενοικίου  στο  100%  της  αξίας  του  από  το  κράτος.
- Κρατική  αγορά  συγκέντρωσης  και  διάθεσης  τροφίμων  σε  ανέργους.
- Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους  Παιδικούς  Σταθμούς.
- Να  χορηγηθεί  1.000  ευρώ  ετήσιο  εφάπαξ  βοήθημα  για  κάθε  παιδί  των  εργαζομένων και  των  ανέργων,  από  100  ευρώ  που  ισχύει  σήμερα.
- Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών  των  ανέργων.
- Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920.
-Κατάργηση  των  Προεδρικών Διαταγμάτων  που  ισοπέδωσαν  τις αποζημιώσεις.

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ          
  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ & ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ             
(Π.Α.ΜΕ. – ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ. – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Μ.Α.Σ.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου