Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2013 ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Έκρηξη στην παραγωγή και τη χρήση
Η πρόληψη και η θεραπεία τα «κλειδιά»

Από τους περίπου 4,5 εκατομμύρια χρήστες ουσιών, που χρειάζονται θεραπεία παγκοσμίως, μόνο 1 στους 6 είναι ενταγμένος σε κάποιο πρόγραμμα.Για τους ανθρώπους από 15 έως 49 ετών, η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι η έκτη πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι σημειώνονται κάθε χρόνο 211.000 συνδεόμενοι με τα ναρκωτικά θάνατοι, χωρίς να υπολογίζονται οι θάνατοι που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί η αιτία.

Η πολυδιαφημιζόμενη κυρίαρχη «αντιναρκωτική» πολιτική ανά τον κόσμο της «μείωσης της βλάβης» για να «μειώσουμε τους θανάτους από ναρκωτικά», καταρρέει. Ακόμη και στον απόηχο της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τα απάνθρωπα - ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές - «επιχειρήματα» περί υψηλού κόστους της πρόληψης και της απεξάρτησης, καταρρίπτονται από την πραγματικότητα όπως παρουσιάστηκε μέσα από τα στοιχεία της Ετήσιας Εκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά (INCB) για το 2013, όπως παρουσιάστηκαν από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
 Στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν για πολλοστή φορά ότι η διαχρονικά εφαρμοζόμενη - πλήρως εναρμονισμένη με τις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες - «αντιναρκωτική» πολιτική της χώρας μας που στραγγαλίζει οικονομικά όλο και περισσότερο τα στεγνά προγράμματα και τα Κέντρα Πρόληψης, αποσκοπεί στη διάδοση της τοξικοεξάρτησης, την πριμοδότηση αντιδραστικών ιδεολογημάτων και την αξιοποίηση των ναρκωτικών ως όπλο κοινωνικού ελέγχου και φαρμακευτικής καταστολής στις συνειδήσεις των νέων.

Διαβάστε περισσότερα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου