Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Ξεκινάει αύριο η 48ωρη απεργία στο Δημόσιο Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, Τετάρτη και Πέμπτη Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο

Απεργούν αύριο και την Πέμπτη 20 Μάρτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ενάντια στις διαθεσιμότητες, στην αξιολόγηση, στις απολύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν και τις δυο μέρες της απεργίας σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν ανακοινωθεί και σε άλλες πόλεις: Στη Λαμία, 19/3, 11 π.μ., στην Πλατεία Πάρκου. Στην Πάτρα, 19/3, στις 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Στα Χανιά, 19/3, στις 10 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.
Στο τέλος αυτής της βδομάδας λήγει η περίοδος της οκτάμηνης διαθεσιμότητας για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο (σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί κ.ά.). Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς απολύονται καθώς δεν έχει προβλεφθεί η μετακίνησή τους σε άλλη υπηρεσία. Την ίδια τύχη θα έχουν κι άλλοι χιλιάδες εργαζόμενοι τους επόμενους δύο μήνες, καθώς εντάχθηκ
αν αργότερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι την προηγούμενη βδομάδα ψηφίστηκε ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - ένα ακόμα εργαλείο για απολύσεις - και την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου.
   
Κινητοποίηση για την ανεργία από τα ταξικά συνδικάτα Νέα συγκέντρωση για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.
Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν αποφασίσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρεωτικής. Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα συνδικάτα καλούν εργαζόμενους και ανέργους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους: «Κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε σένα. Γύρισέ τους την πλάτη, πολέμα τους.
Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να μην αγωνίζεσαι ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο. Ανέλαβε την ευθύνη σου απέναντι στον εαυτό σου και την οικογένειά σου συμμετέχοντας στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τώρα παίρνουμε μέρος όλοι στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης από την ανεργία».
Τα συνδικάτα παλεύουν μεταξύ άλλων για: Επίδομα ανεργίας για όλους και για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Εκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου