Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κινητοποίηση στις 6 Μάρτη για την ανεργία από ταξικά σωματεία - Κάλεσμα συμμετοχής από το ΠΑΜΕ - 902.gr

Κινητοποίηση στις 6 Μάρτη για την ανεργία από ταξικά σωματεία - Κάλεσμα συμμετοχής από το ΠΑΜΕ - 902.gr

Συγκέντρωση στις 6 Μάρτη στην Ομόνοια στις 10 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στην ανεργία, διοργανώνουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου Αττικής, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο αποφάσισε ύστερα από συνεδρίαση του το ΔΣ του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

Σε συμμετοχή καλούν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Με το σύνθημα: «Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας», τα σωματεία που διοργανώνουν την κινητοποίηση καλούν σε μαζική συμμετοχή τονίζοντας σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι: «Οι κλάδοι που εκπροσωπούμε, είναι αυτοί που έχει τσακίσει η ανεργία σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών.

Παλεύουμε για:

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ.

Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.

Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα ΒΑΕ και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.

Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωσή τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.

Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους, που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις». (Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωσή τους)

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, τα σωματεία πραγματοποιούν εξορμήσεις σε καταστήματα ΟΑΕΔ, συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες.


ΠΑΜΕ: Κανένας συμβιβασμός με την κατάσταση που θέλει την εργατική τάξη στον καιάδα της ανεργίας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους άνεργους, τις άνεργες, τους απολυμένους από όλους τους κλάδους, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα στις 6 Μάρτη στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους, τους απολυμένους να μη συμβιβαστούν με την κατάσταση που θέλει την εργατική τάξη στον καιάδα της ανεργίας. Να οργανώσουν την πάλη τους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης μέσα στους τόπους δουλειάς.

Καλούμε και άλλα συνδικάτα να μπουν στη μάχη αυτή για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο πρέπει να είναι μόνιμο και βασικό μέτωπο πάλης ολόκληρης της εργατικής τάξης. Τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των ανέργων κλάδο το κλάδο, σωματείο το σωματείο, επιχείρηση την επιχείρηση».

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Στην Πάτρα, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, καλεί σε συλλαλητήριο, την Πέμπτη 6 Μάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Καλεί τους άνεργους και τις άνεργες της πόλης, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους μικρούς και ξεκληρισμένους ΕΒΕ, την ΟΓΕ και τη νεολαία να κάνουν δική τους υπόθεση το συλλαλητήριο για την ανεργία. Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Στην Τρίπολη, η τοπική Γραμματεία καλεί στο συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Πετρινού.

Στην Καλαμάτα, η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.



Η ανακοίνωση των σωματείων
http://www.902.gr/sites/default/files/anakoinosi-somateion-gia-tin-anergia-6-marti_1.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου