Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αυριο Τρίτη στάση εργασίας στα Εμφιαλωμένα Ποτά - Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης - 902.gr

Αυριο Τρίτη στάση εργασίας στα Εμφιαλωμένα Ποτά - Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης - 902.gr

Tην κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για αύριο Τρίτη, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά.

Η απόφαση πάρθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια της πολυεθνικής εταιρείας «Coca - Cola» να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Η ομοσπονδία καταγγέλλει «μεθοδευμένες προσφυγές στη δικαιοσύνη "συνεργατών" της, μέλη εταιρείας σεκιούριτι, συνοδών του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έστησε η εταιρεία, εναντίον απεργών συναδέλφων μας».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλη στις 11 το πρωί, καθώς τότε είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής των συνεργατών της πολυεθνικής κατά των απεργών εργαζομένων και «συμπίπτει με την συμπλήρωση πέντε μηνών απεργίας και αναδεικνύει το σκληρό αντεργατικό πρόσωπο της "Coca - Cola" που επέλεξε το δρόμο της ποινικοποίησης της απεργίας για να εκφοβίσει τους συναδέλφους μας, να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα και να συκοφαντήσει τον έντιμο αγώνα τους».

Την συμμετοχή τους στην στάση εργασίας έχουν ήδη ανακοινώσει τα κλαδικά σωματεία εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά Βόλου και Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου