Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Κινητοποίηση για τους σχολικούς φύλακες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνει τη Δευτέρα 17 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι, η Επιτροπή Σχολικών Φυλάκων του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Επίσης, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ήδη έχει θέσει σε διαθεσιμότητα 2.234 σχολικούς φύλακες από τον Ιούλη. Σήμερα, λίγες μόνο μέρες από το τέλος της διαθεσιμότητας, όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι σχολικοί φυλακές παραμένουν μετέωροι, με την απόλυση να είναι προ των πυλών.
Η Επιτροπή διεκδικεί: Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις. Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία. Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. Οχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ. Οχι στα πεντάμηνα προγράμματα που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους. Να αναγνωριστεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).
Τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα που συμμετείχαν στην απεργία στις 12/3 μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, χαιρετίζει η Επιτροπή Εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στους Δήμους και την Περιφέρεια Αττικής. «Η προσπάθεια που κάναμε θα πρέπει να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες για να δώσουμε με ακόμα καλύτερους όρους τη μάχη για την επιτυχία της νέας 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Μάρτη», σημειώνει.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου