Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Απαράδεκτη για την εργατική τάξη η συμφωνία τους
Ανακοίνωση για την υπογραφή της Σύμβασης από ΓΣΕΕ - εργοδότες
Ανακοίνωση για την «απαράδεκτη συμφωνία που την ονόμασαν σύμβαση» εξέδωσε το ΠΑΜΕ. Σε αυτήν σημειώνει:
«Να τι συμφώνησαν ΓΣΕΕ και ΣΕΒ με τους άλλους εργοδοτικούς φορείς.
Συνεργασία μεταξύ τους στα παρακάτω:
Παρέμβαση στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού 2014 - 2020, για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας στη βάση των παρακάτω θεμάτων: Απασχόληση, εκπαίδευση, κατάρτιση - Κοινωνική προστασία - Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία. Δηλαδή, να συμβάλουν όλοι μαζί στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας με στήριξη των εργοδοτών μέχρι το 2020, που αυτό σημαίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και υποταγή σ' αυτό που ο ΣΕΒ είχε πει στην προηγούμενη συνάντηση, προετοιμασία για το νέο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων.
Να επεξεργαστούν πρόταση σύμπραξής τους με τον ΟΑΕΔ, με στόχο τη συντονισμένη οργάνωση δράσεων σχετικά με την απασχόληση των νέων (π.χ. μαθητεία, πρακτική άσκηση, εγγύηση για τη νεολαία, νεανική επιχειρηματικότητα κ.λπ.). Να ενισχύσουν, δηλαδή, τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας ιδιαίτερα για τους νέους που θα φουσκώσουν τα πορτοφόλια των βιομηχάνων και θα υπονομεύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ολοι μαζί συμφώνησαν ότι ο κοινωνικός διάλογος που δίνει τέτοιες συμφωνίες να επεκταθεί και στους κλάδους.
Και απ' αυτήν τη συμφωνία, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Προκύπτει επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα συνδικάτα τέτοιες ηγεσίες. Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 9 Απρίλη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, απαντώντας έμπρακτα στον ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ που, για να την υπονομεύσουν, άρον - άρον υπέγραψαν τέτοια αθλιότητα».
Σε άλλο σχόλιο, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Οι πανηγυρισμοί του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς φορείς. Οσο για την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ, που όλα τα αποδίδει στο μνημόνιο, ξεχνάει - άραγε, γιατί; - ότι σε αυτόν τον τόπο υπάρχουν βιομήχανοι και μονοπώλια».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου