Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Οργανώνουν την απεργία της Πρωτομαγιάς Πρόγραμμα εκδηλώσεων και παρεμβάσεων σε τόπους δουλειάς τις επόμενες μέρες

Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Πυκνώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς τις επόμενες μέρες προκειμένου να αναδειχτεί το ταξικό περιεχόμενο της 1ης Μάη, περισσότεροι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Κάλεσμα στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στο άγαλμα Μεταλλωρύχων στις 10 π.μ. απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και το ΕΚ Ζακύνθου στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο.
Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση την οποία καλεί το Εργατικό Κέντρο θα γίνει στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Το ΕΚΛ αποφάσισε να κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας για το διήμερο Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, θα οργανώσει δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Σάββατο 26/4, στις 8 μ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και την Τρίτη 29/4, στις 8 μ.μ., στο ΕΚΛ.
Εκδήλωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουν την Πέμπτη 24/4 τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ / ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανεργων Ναυτεργατών, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21).
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ
Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η 1η Μάη μάς καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Η απάντηση στο ερώτημα "τι φταίει και βασανιζόμαστε;" βρίσκεται στο γεγονός ότι τον παραγόμενο από εμάς πλούτο τον αρπάζουν μια χούφτα καπιταλιστές, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Τα συνεχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στα μονοπώλια είναι όρος για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Οι εξελίξεις αυτές χτυπούν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Τα μονοπώλια και το σύστημά τους βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά, ξεκληρίζουν τους αγρότες από τη γη τους.
Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουμε εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που 24 ώρες το 24ωρο μας καλούν να υποταχτούμε στις αξιώσεις των μονοπωλίων. Να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, μανιώδεις υποστηριχτές της "ανταγωνιστικότητας", σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.
Να στείλουμε στον αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που έχει ως σημαία τον "ευρωμονόδρομο" και την "ταξική συνεργασία". Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου