Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ & ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Παρά τη βροχή (Τετάρτη 29-04-014 ) μαζικότατη ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα Μενέμενης και Αμπελοκήπων για το πρώην στρατόπεδο του "Μ. Αλεξάνδρος" που με εξπρές διαδικασίες το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προχωράει  στο ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων  

Κάτω τα χέρια από τα στρατόπεδα!

Ούτε μια σπιθαμή σε ιδιώτες! Είναι Λαϊκή περιουσία !
Να γίνουν ελεύθεροι χώροι πρασίνου και αναψυχής,
ανάσα για τις υποβαθμισμένες λαϊκές συνοικίες της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης
και ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος

Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης και μάλιστα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στη ρύπανση από αιωρούμενα μικροσωματίδια στην Ευρώπη.
 Σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν 2,7 τ.μ. πρασίνου, ενώ οι διεθνείς προδιαγραφές υπολογίζουν σε 10 τ.μ. το ελάχιστο που πρέπει να αναλογεί σε κάθε κάτοικο. 

Ξεκίνησαν με την ένταξη στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) των στρατοπέδων «Μ. Αλέξανδρος» και «Παπακυριαζή» στους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Κορδελιού - Ευόσμου και προχωράνε και στα υπόλοιπα (Καρατάσου, Π.Μελά, Ζάκα, Γκόνου, Νταλίπη κ.α.).  


Τα στρατόπεδα και οι ελεύθεροι χώροι που υπάρχουν στην περιοχή μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν σαν χώροι πρασίνου υπερτοπικού οικολογικού χαρακτήρα, χώροι πολλαπλών περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων. Να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην άμβλυνση των σοβαρών προβλημάτων ρύπανσης που αντιμετωπίζουν οι περιοχές των βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Να εξασφαλίζουν τη χρήση και την ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους κατοίκους, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεων τους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Αμπελοκήπων Μενεμένης μαζί με τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Νοτάκη 
Ο Γιάννης Νοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους παραβρισκόμενους τονίζοντας ότι " Το στρατόπεδο παραχωρήθηκε στο Δήμο και το λαό των συνοικιών μετά από λαϊκή απαίτηση ,από λαϊκούς αγώνες που έγιναν με κομμουνιστές δημάρχους.
Η σημερινή διοίκηση του δήμου ενώ κληρονόμησε αυτή τη λαϊκή περιουσία από προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει και να εντάξει το στρατόπεδο ως ανάγκη ζωής για τα παιδιά αυτών των συνοικιών.
Σήμερα το έχουν εντάξει στο  ΤΑΙΠΕΔ και όταν κρίνουν ότι πρέπει να πουληθεί θα χαθεί ένας χώρος που όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται τελευταία -τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας - Αποτελεί λαϊκή περιουσία και κανείς δεν δικαιούται να απλώσει χέρι πάνω του.
Η πολιτική του Καλλικράτη είναι ακριβώς αυτή η πολιτική, ο Δήμος να ανοίγει το δρόμο στους επιχειρηματίες .
Η Ν.Δ- το ΠΑΣΟΚ-ο ΣΥΡΙΖΑ- ψήφισαν αυτή την πολιτική του Καλλικράτη γι'αυτό και δεν υψώνουν φωνή διεκδίκησης- γι'αυτό και απλά ψελλίζουν όταν στριμώχνονται.
Οι οικονομική ασφυξία που επιβάλλουν στους Δήμους η Ε.Ε  και η κυβέρνηση προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο σε ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίας υγείας-παιδείας-καθαριότητας-στους παιδικούς σταθμούς κ.α δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να λένε "πρέπει να πουληθεί λαϊκή περιουσία για να σώσουμε τη χώρα -για να έχουν λεφτά οι Δήμοι - όλα στο σφυρί λιμάνια - αεροδρόμια - στρατόπεδα- όλα αυτά χτίστηκαν -από το λαό- δικός μας μόχθος- δεν χαρίστηκαν από κανέναν.
Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα για λογαριασμό όλων των δυτικών συνοικιών
Το δικαίωμα μας για μια άλλη ποιότητα ζωής θα το πάρουμε στα χέρια μας.Θα συνεχίσουμε τους αγώνες και πρέπει καλά να το σκεφτούν όλοι - η κυβέρνηση τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική που πουλάει λαϊκή περιουσία - τη διοίκηση του Δήμου - τις άλλες παρατάξεις που συμφωνούν στην ίδια κατεύθυνση καταθέτοντας επιφυλάξεις για καλύτερη διαχείριση
Στέλνουμε μήνυμα και στο κόσμο -τους δημότες. Τον θέλουμε κοντά μας. Δική του περιουσία είναι -δικός τους πρέπει να γίνει και αυτός ο αγώνας.
Δυνατός οργανωμένος λαός
Να πια είναι η εγγύηση για να μείνει και το στρατόπεδο λαϊκή περιουσία
Να πια είναι η εγγύηση για να αντικρούσουμε τα χειρότερα."    








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου