Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, καλεί τις γυναίκες η ΟΓΕ.


Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, καλεί τις γυναίκες η ΟΓΕ.
 Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Το μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες που εγκλωβίζονται στο φαύλο κύκλο ανεργίας και ελαστικής απασχόλησης. Η επίθεση απειλεί να τους στερήσει ακόμα και τη στοιχειώδη προστασία στην εργασία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις συντάξεις και τα επιδόματα. Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που σχεδιάζουν θα αυξήσει παραπέρα τα ήδη παρατεταμένα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών με σοβαρές συνέπειες για τις μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις εργαζόμενες σε Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και τις ασφαλισμένες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα αλλά δεν έχουν την ηλικία».
Ακόμα, σημειώνει: «Στην επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για την προέλαση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Συζητάμε με τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων τι σημαίνει Κοινωνική Ασφάλιση για τις ίδιες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Υπενθυμίζουμε πως κατακτήθηκε το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση μέσα από σκληρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.
Ανυποχώρητα διεκδικούμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε νέους και παλαιούς εργαζόμενους. Βάζουμε στο επίκεντρο της προσοχής και της δράσης μας την ανάγκη να παλέψουμε για σύγχρονα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου