Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Η παιδική χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά αλλά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοικτό χώρο. Χαίρονται, διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται.
Το παιχνίδι στη παιδική χαρά είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, γι’ αυτό κάθε γειτονιά πρέπει να έχει τη παιδική χαρά της, με τις κατάλληλες προδιαγραφές, με ασφαλή παιχνίδια αλλά και ασφαλή περιβάλλοντα χώρο, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα παιδια.

Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ, διεκδικούμε να δημιουργηθούν παιδικές χαρές σε κάθε γειτονιά. Διεκδικούμε να ελέγχονται, να επιδιορθώνονται με ευθύνη του Δήμου και να είναι δωρεάν  και ανοικτές σε κάθε παιδί. Παρεμβαίνουμε δυναμικά στο δημοτικό συμβούλιο και απαιτούμε από το Δήμο να παρέμβει και να διορθώσει κάθε κακοτεχνία, καταστροφή και φθορά που υπάρχει σε κάθε παιδική χαρά.

Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που σκορπίζει ανεργία και φτώχεια, σήμερα που οι διακοπές στα νέα ζευγάρια γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές με τα παιδιά να ασφυκτιούν στις  αφιλόξενες πόλεις, σήμερα η παιδική χαρά μπορεί να γίνει μια μικρή όαση χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά, αλλά και μια μορφή γειτονιάς και επικοινωνίας  για τους γονείς.

Καλούμε τις μαμάδες, τις γιαγιάδες, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας στον αγώνα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ελεύθερη πρόσβαση σε ασφαλείς παιδικές χαρές, το δικαίωμα τους στο παιχνίδι, στη μόρφωση, στη ζωή.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου