Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργούν στην «Amazon» Γερμανίας

Ποιος λέει ότι οι εργαζόμενοι στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της Ευρωζώνης είναι σε καλύτερη θέση απ' ό,τι στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εργαζόμενοι στην «Amazon» Γερμανίας προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχε το προσωπικό των έξι από τα εννέα κέντρα διανομής της στη χώρα. 
Η «Amazon» είναι διεθνικό μονοπώλιο στον τομέα του λιανικού εμπορίου μέσω διαδικτύου με διανομή κατ' οίκον παραγγελιών. Το σωματείο «Ver.di», το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζομένους του αμερικανικού αυτού ομίλου, έχει ζητήσει από την «Amazon» μισθούς με βάση τις συλλογικές συμβάσεις στη Γερμανία στους κλάδους λιανικής και παραγγελιών και όχι με βάση τη σύμβαση στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας όπου είναι μικρότεροι οι μισθοί.
 Η «Amazon», ως επιχειρηματικός όμιλος, επιβάλλει εργασιακές σχέσεις τέτοιες που εντατικοποιούν τη δουλειά στη διάρκεια της μέρας μέχρι εξάντλησης, με παρακολούθηση των εργαζομένων μέσω ηλεκτρονικού κυκλώματος και χρονομέτρηση μην τυχόν και καθυστερούν κατά τη διάρκεια της εργασίας, με μισθούς πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου