Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δράσεις Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) πραγματοποίησαν χθες το πρωί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αντιδρώντας στην αύξηση των εισιτηρίων που αποφάσισε η κυβέρνηση και θα ισχύσει από την 1η του Οκτώβρη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές των ΕΠΑΛ του Ευκλείδη που από προχθές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.

Ολοι μαζί, απαίτησαν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% και δωρεάν μεταφορές για ανέργους, μαθητές και φοιτητές. Επίσης, απαίτησαν να μην μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων του Οργανισμού, να μην περικοπούν τα δρομολόγια, σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία. Κάλεσαν το λαό να παλέψει για δημόσιο ΟΑΣΘ, για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών που θα λειτουργεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, απαίτησαν και πέτυχαν το σβήσιμο προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ανέργους, μαθητές και φοιτητές επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το εισιτήριο.
http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου