Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις θέσεις της ΣΕΣ - 902.gr

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις θέσεις της ΣΕΣ - 902.gr

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από τη συνεδρίαση του τελευταίου Γιούρογκρουπ, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) αναφέρει σχετικά με τις διαπραγματεύσεις τής ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους:

«Η ΓΓ της ΣΕΣ είπε ότι η Γερμανία "παίζει με τη φωτιά" απορρίπτοντας τον νέο συμβιβασμό της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης. Η Γερμανία απαιτεί παράδοση άνευ όρων από έναν περήφανο λαό, που έχει εκλέξει μια νέα κυβέρνηση σε μια ξεκάθαρη πλατφόρμα απόρριψης της λιτότητας. Χρειάζεται να υπάρξει συμφωνία, και γι' αυτό όλες οι πλευρές πρέπει να συμβιβαστούν. Η Γερμανία παίζει σκληρή μπάλα, αλλά παίζει με τη φωτιά. Η αυριανή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να είναι πιο ρεαλιστική. Μια ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα, μια καταστροφή για την Ευρωζώνη, και σίγουρα άσχημα νέα για τους πιστωτές της Ελλάδας».

Σχολιάζοντας τη θέση αυτή της ΣΕΣ, το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο πόνος της ΣΕΣ είναι από τη μια οι πιστωτές της Ελλάδας να μη χάσουν ευρώ, και από την άλλη πώς το αντεργατικό πλαίσιο της ΕΕ θα παραμείνει ισχυρό, αποφεύγοντας κραδασμούς και την αμφισβήτηση των εργαζομένων. Ο πόνος του ταξικού εργατικού κινήματος είναι πώς θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από την πληγή του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Πώς θα απορριφθεί η λογική της αποδοχής μιας μορφής διαχείρισης του καπιταλισμού αντί μιας άλλης, ώστε να ορθώσει ο εργαζόμενος λαός το ανάστημά του συνολικά απέναντι στις επιταγές του κεφαλαίου και να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου