Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προγραμματίζουν τη δράση τους οι Λαϊκές Επιτροπές


Το πρόγραμμα της δράσης τους για το επόμενο διάστημα αποφάσισαν, μέσα από μαζικές λαϊκές συνελεύσεις, οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης και Τούμπας Θεσσαλονίκης. Διαπιστώθηκε ότι και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα μνημόνια, η τρόικα, η σκληρή επιτήρηση, η λιτότητα είναι ακόμα εδώ, όπως κι αν βαφτίζονται. Για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα, αντί για ανακούφιση, θα έρθουν καινούριοι αντιλαϊκοί νόμοι και θα συνεχιστεί πάνω - κάτω η ίδια πολιτική.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο λαός πρέπει να αντιδράσει, να παλέψει για τα άμεσα προβλήματα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που έχει επεξεργαστεί το ΠΑΜΕ, και να δέσει αυτόν τον αγώνα με την πάλη για την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και την ανάκτηση των απωλειών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης και Τούμπας αποφάσισαν τη συμμετοχή των συνταξιούχων της περιοχής στη σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων αύριο Τετάρτη 11 Μάρτη στο ΕΚΘ. Ακόμη, συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στο Κιλελέρ στις 15 Μάρτη.
Επιπλέον, η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης προγραμματίζει:
-- Πλατιά εξόρμηση ενημέρωσης στις γειτονιές της Πολίχνης και των Μετεώρων από 16 Μάρτη έως 3 Απρίλη με συγκεντρώσεις σε Λόφο Καρατάσου, Εργατικές Κατοικίες, περιοχή Ψυχιατρείου, Παλιό Τέρμα, νεόκτιστα Ελπίδος, Ανω και Κάτω Μετέωρα.
-- Συνδιοργάνωση, μαζί με συλλόγους και σωματεία, τοπικού συλλαλητηρίου για το δικαίωμα στην Παιδεία και την Υγεία, αμέσως μετά το Πάσχα.
-- Μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Μετεώρων την Πέμπτη 30 Απρίλη.
-- Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς με το ΠΑΜΕ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας προγραμματίζει:
-- Προβολή ταινίας την Τετάρτη 18/3 και θεατρικό για παιδιά το Σάββατο 28/3 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, από την πολιτιστική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής.
-- Τακτική παρουσία της Επιτροπής Ανέργων στον ΟΑΕΔ.
-- Πλατιά εξόρμηση με υλικό της Λαϊκής Επιτροπής τις επόμενες βδομάδες στην περιοχή.
-- Ετοιμότητα για περιπτώσεις άμεσης παρέμβασης σε ΔΕΗ, ΟΑΣΘ, κ.λπ. για διακανονισμούς, ακύρωση προστίμων, επανασυνδέσεις ρεύματος, κ.ο.κ.
-- Συνέχιση των μαθημάτων λαϊκής αλληλεγγύης.
-- Προσφορά αλληλεγγύης σε οικογένειες ανέργων, πολύ χαμηλών εισοδημάτων, με ρούχα, σχολικά είδη, τρόφιμα, κ.λπ.
-- Κάλεσμα συντονισμού και κοινών πρωτοβουλιών στις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ανέργων του πολεοδομικού συγκροτήματος το επόμενο διάστημα, μπροστά στη συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των εφαρμοστικών νόμων και της αντιλαϊκής πολιτικής. Αντίστοιχα για τα προβλήματα της ανεργίας, της Παιδείας και της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου