Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πλούσιο πρόγραμμα Συνδικάτων - Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την 1η Μάη - 902.gr

Πλούσιο πρόγραμμα Συνδικάτων - Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την 1η Μάη - 902.gr

Δεκάδες εκδηλώσεις και συσκέψεις πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, και προετοιμάζοντας την απεργία την 1η Μάη.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Πέμπτη 30 Απρίλη

Η Επιτροπή Ανατολικών Συνοικιών του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών διοργανώνει στις 2.30 μ.μ. εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής για για τους αγωνιστές – κομμουνιστές δασκάλους και μαθητές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, κήρυξαν στάση εργασίας προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα σωματεία για εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας και το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Πάτρας, διοργανώνουν στάση εργασίας 11π.μ έως 1.00μ.μ. και εκδήλωση τις ίδες ώρες στο Δημαρχείο (Μαιζώνος 108, 1ος όροφος) με ομιλίες, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ζωντανή μουσική.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πρωτομαγιές του κόσμου», στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Θα συμμετάσχουν η θεατρική ομάδα και η ορχήστρα του ΠΑΜΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα συνελεύσεων-εκδηλώσεων στις 8.30 μ.μ., με προβολή της ταινίας «Εργατικό Δυναμικό».

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση για τη νεολαία στις 7 μ.μ. στα γραφεία του. Στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, οργανώνει έκθεση φωτογραφίας και προβολή DVD.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου διοργανώνει εκδήλωση στο Δημαρχείο Καρλοβασίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου διοργανώνει έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων, μέχρι την Κυριακή 3 Μάη.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, έκθεση για την 1η Μάη με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Εργατικού Κέντρου, και αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι από φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης πραγματοποιεί προβολή της ταινίας «Η γη τρέμει» του Λουκίνο Βισκόντι, στο Εργατικό Κέντρο στις 8.30 μ.μ.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, διοργανώνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στις 30 Απρίλη και ώρα 8.30 μ.μ. στο «Στέκι Εργαζομένων Ανέργων και Νεολαίας».

Η Λαική Επιτροπή Ν. Ιωνίας καλεί σε πορεία που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από το LIDL(δίπλα στον σταθμό Πευκάκια) και θα καταλήξει στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Σημηριώτη όπου θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση.

Την 1η Μάη

Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στις 9.30 μ.μ. θα παρουσιάσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και στον Β. Τσιτσάνη.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τέχνη και Ταξική Πάλη», με εισηγητή το γλύπτη Μπάμπη Δαραδήμο και περιήγηση στην έκθεση. Μαζαρακάτα, στις 7.30 μμ. (Εκθεσιακός χώρος του γλύπτη Μεμά Καλογηράτου).

Το Σάββατο 2 Μάη

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στα γραφεία του, με προβολή αρχειακού υλικού - ντοκιμαντέρ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους στην προβολή της ταινίας «NON OMNIS MORIAR», στα γραφεία τού συλλόγου ώρα 7 το απόγευμα. Η ταινία ακολουθεί την εξέλιξη της εννιάμηνης απεργίας των ηρωικών χαλυβουργών.  Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι συντελεστές: Θεοδοσία Γραμματικού (σκηνοθεσία), Φώτης Μιχαλόπουλος (σενάριο), μέλη της κολεκτίβας «Λοκομοτίβα», και ο Γιώργος Σιφωνιός.

Την Κυριακή 3 Μάη

Σωματεία του Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19 - Πειραιάς). Θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση του έργου «Οι γειτονιές του κόσμου», από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ. Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «1η Μάη από το Σικάγο έως σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου