Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

28η Οκτωβρίου. Αγωνιστική Παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής ΜενεμένηςΜέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μενεμένης  με παρέμβαση τους στο τέλος της παρέλασης, με πανό και συνθήματα , κάλεσαν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής σε οργανωμένο αγώνα μπροστά στα αντιλαϊκά-αντιεργατικά μέτρα ,στη λαίλαπα των μνημονίων ,ενάντια στη εξαθλίωση της ζωής μας και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της ανεργίας που καλεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 3/11, στις 6:30 στο Αγ. Βενιζέλου 

 Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Επιτροπή αναφέρει :

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια συνεχή επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας. Χρόνο με το χρόνο μισθοί και συντάξεις μειώνονται, νέοι φόροι προστίθενται στις πλάτες μας ενώ οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται. Η ανεργία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης γενικεύονται επιτείνοντας την εργασιακή ανασφάλεια.

Όλα αυτά δήθεν για να μειωθεί το δημόσιο χρέος! Ένα χρέος που δεν δημιουργήθηκε από εμάς ούτε για να καλύψει δικές μας ανάγκες. Ένα χρέος που δημιουργήθηκε και διογκώνεται, για να προσφέρει ζεστό χρήμα σε βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περσινή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης που προσφέρουν τζάμπα εργατικό δυναμικό σε επιχειρηματίες.

Ως πότε θα το ανεχόμαστε;

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι αμέτοχη σε αυτήν την επίθεση. Αντίθετα, αποτελεί μηχανισμό επιβολής των αντιλαϊκών -αντεργατικών μέτρων της ΕΕ και της Κυβέρνησης απ’ την στιγμή που αποδέχεται την υποχρηματοδότηση, που συμβιβάζεται με την κάλυψη των κενών προσωπικού με πεντάμηνα και οκτάμηνα,  που λειτουργεί ως φοροεισπράκτορας με την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, που αυξάνει τα δημοτικά τέλη κ.ά.

76 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική προσπάθεια απόκρουσης της φασιστικής- ναζιστικής εισβολής και  την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε. Ο αγώνας όλων όσοι αγωνίστηκαν τότε δεν δικαιώνεται απλώς με επετειακές εκδηλώσεις. Για εμάς αποτελούν πηγή έμπνευσης και πείρας για τους αγώνες του σήμερα που πρέπει να δυναμώσουν κόντρα στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η Λαϊκή επιτροπή  καλεί σε οργάνωση ενάντια στις κατασχέσεις, στους πλειστηριασμούς και στις διακοπές ηλεκτροδότησης και ύδρευσης. Καλεί σε ξεσηκωμό μπροστά στο νέο κύμα αντεργατικών νόμων που θα συνοδέψουν την ολοκλήρωση της Β΄ αξιολόγησης αλλά και την έγκριση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2017. Στο στόχαστρο τους έχουν μπει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά αλλά και η περεταίρω μείωση των δημοσιονομικών δαπανών, όπου μεταξύ άλλων προτείνεται η εκ νέου μείωση συντάξεων, δαπανών για την υγεία κ.ά.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Διεκδικούμε:

• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
• Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
• Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
• Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
• Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
• Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο κατά της ανεργίας που καλεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 3/11, στις 6:30 στο Αγ. Βενιζέλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου