Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Λαϊκή Επιτροπή Θάσου: Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 12 διωκόμενους ναυτεργάτες - 902.gr


http://www.902.gr/
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 12 διωκόμενους ναυτεργάτες διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Θάσου τη Δευτέρα 22 Απρίλη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια στον Λιμένα Θάσου.

Απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, αγρότες, τους νέους και τις νέες του νησιού.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργεί το καμποτάζ, οδηγεί χιλιάδες ναυτεργάτες στην ανεργία, καταργεί την 10μηνη υποχρεωτική δρομολόγηση πλοίων, ξεπουλάει τα λιμάνια. Ο αγώνας τους αφορά όλους τους νησιώτες.

Στις 22 Απρίλη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θάσου θα δικαστούν 12 ναυτεργάτες μετά από μήνυση του πλοιοκτήτη Μητσόπουλου σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές για δήθεν παρακώλυση συγκοινωνιών, λόγω της συμπαράστασης που έδειξαν στις 7/12/2009 σε απολυμένο συνάδελφό τους, απαιτώντας την επαναπρόσληψή του.

Οι ναυτεργάτες έπραξαν το ταξικό τους καθήκον.

Μητσόπουλος και λιμενικές αρχές, αξιοποιώντας το δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη" με την βιομηχανία ποινικών και αστικών διώξεων που εξαπολύουν ενάντια στο συνδικάτο των ναυτεργατών (εκκρεμούν δεκάδες αγωγές) προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φοβίσουν τους ναυτεργάτες να αποδεχτούν το χτύπημα στα δικαιώματά τους.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνιμα. Η έκφραση αλληλεγγύης από τον λαό του νησιού αποτελεί υποχρέωση, ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών. Να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Όχι στην κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστική δράσης.

Όλοι στην συγκέντρωση 22 Απρίλη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια στον Λιμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου