Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ !


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που χέρι – χέρι με τους μεγαλέμπορους προκαλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες μεταφέροντας την αργία της 1ης Μάη την Τρίτη του Πάσχα.

     Καταδικάζουμε την προσπάθεια των εκμεταλλευτών του μόχθου μας να εκφυλίσουν την 1η Μάη. Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

     Καλούμε τις γυναίκες των Συλλόγων και των Ομάδων μας να διαδώσουν πλατιά το μήνυμα της 1ης Μάη στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

     Τις καλούμε να δώσουν μαχητικό παρόν στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 το πρωί.

Αθήνα, 9/4/2013
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου