Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΕΕΔΥΕ


                            Ενάντια σε κάθε σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου


Με αφορμή τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Α. Νταβούτογλου, που απείλησε την Κύπρο με διχοτόμηση αν δε συνεκμεταλλευθεί τους υδρογονάνθρακες με τα Κατεχόμενα,
το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σημειώνει μεταξύ άλλων σε σχόλιο που εξέδωσε:
«Ο Νταβούτογλου δεν είναι μόνο προκλητικός, αλλά και αποκαλυπτικός. Εκβιάζει για τη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας απειλώντας με διχοτόμηση της Κύπρου. Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά, το αγωνιζόμενο φιλειρηνικό κίνημα της Ελλάδας όπου ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις μπορούν να αποτρέψουν τη διχοτόμηση.
Ποτέ δε θεωρήσαμε ότι η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σήμαινε βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι το γεγονός πως η Ελλάδα και η Τουρκία συμμετέχουν στην ίδια ιμπεριαλιστική συμμαχία, το ΝΑΤΟ, είναι προς όφελος της ειρήνης και της ευημερίας των λαών της περιοχής.
Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη σταθερή αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό στις δύσκολες ώρες που περνά. Τώρα δηλώνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, όπως σταθήκαμε στο πλευρό του ενάντια στο "Σχέδιο Ανάν" να το αντιπαλέψουμε και πάλι σε οποιαδήποτε εκδοχή του προετοιμάζεται».

http://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου