Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ


            Σήμερα η παρέμβαση για τις φτωχές οικογένειες


Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση ζωτικών προβλημάτων των φτωχών εργατο-λαϊκών οικογενειών της περιοχής (ανέργων, μερικώς απασχολούμενων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων), όπως αυτά που αφορούν στη διατροφή και τη στέγασή τους, διεκδικεί, αγωνιστικά, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ν. Λάρισας, με τη μαζική παράσταση στο Δημαρχείο Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που οργανώνει, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι.

Για το πρόβλημα της διατροφής, η Λαϊκή Επιτροπή διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων από το κράτος, την περιφέρεια και τους δήμους, όπως, καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία, δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα κ.ά.

Για το πρόβλημα της στέγασης φτωχών οικογενειών προβάλλει διεκδικητικές θέσεις, όπως την ενοικίαση κλειστών ξενοδοχείων με ευθύνη της κυβέρνησης ή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λάρισας, την κρατική επιδότηση του ενοικίου για τους ανέργους στο 100% της αξίας του κλπ.

Πρόταση για ενοικίαση από το Δήμο Λάρισας ενός από τα 5 κλειστά ξενοδοχεία της πόλης, προκειμένου να φιλοξενηθούν άστεγοι, ή και δυνητικά άστεγοι έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η πρόταση απορρίφθηκε, με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Λίνα Ντάβαρη, να δηλώνει ότι, όπως και ο δήμαρχος είπε, δεν υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη λειτουργία ενός τέτοιου ξενώνα...


www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου