Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Γραμματεία Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι δήθεν "έκτακτες συνθήκες" που επέβαλαν τη λήψη "έκτακτων μέτρων" αποδεικνύονται στην πράξη μόνιμες φέρνοντας νέα άγρια μέτρα για το λαό και επίθεση χωρίς τέλος. Ετοιμάζεται νέα σφαγή και επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων στο Δημόσιο, νέες περικοπές σε φάρμακα και στην υγεία.

Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαϊκή οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα. Έρχεται όλεθρος!

Ετοιμάζουν μισθούς των 350 ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την ανεργία των νέων απελευθερώνουν τις απολύσεις, φέρνουν νέο τσάκισμα στις αποζημιώσεις των απολύσεων. Οι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ που ετοιμάζουν εδώ και μήνες αποτελεί τον οδηγό για νέες μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης-τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά του σερβίρουν. Η ανάπτυξη που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Μεσσίες και διαχειριστές που υπόσχονται, όπως η κυβέρνηση, και την πίτα ολάκερη και τον καπιταλιστικό σκύλο χορτάτο είναι το ίδιο πολιτικοί απατεώνες όσο και η κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει από νωρίς αλλά και κατά τη διάρκεια των μέτρων, πως αν δεν υψωθεί ένα ισχυρό, αγωνιστικό λαϊκό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, η επίθεση δε θα έχει σταματημό. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.
 Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου