Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει τις περικοπές στο ΕΚΑΣ

«Δεν περνά μια μέρα που να μην υπάρχει και νέα περικοπή σε βάρος των συνταξιούχων και βέβαια και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από την πολιτική της κυβέρνησης, που όλα τα βάζει στον Προκρούστη σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ – ΕΚΤ, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Κάθε μέρα βλέπουμε να συρρικνώνονται οι πενιχρές μας συντάξεις και για να έχουμε περίθαλψη βάζουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη, επειδή ο ΕΟΠΥΥ σταδιακά μετατρέπεται σε ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία κ.ο.κ.

Μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται σε βάρος των συνταξιούχων είναι οι περικοπές στο ΕΚΑΣ, που συν τοις άλλοις το 2014 θα δίνεται πλέον σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 65.

Με δεδομένο ότι το ΕΚΑΣ (που έπρεπε να δοθεί σαν αύξηση και όχι σαν επίδομα) το παίρνουν συνταξιούχοι που έχουν χαμηλές συντάξεις και αν σκεφτούμε ότι οι περικοπές θα είναι μέχρι και 240 ευρώ το μήνα καταλαβαίνουμε σε τι τραγική κατάσταση θα βρεθούν πολλοί συνάδελφοι.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να πάρουν πίσω αυτή την απόφαση που θα κάνει ακόμα φτωχότερο και οικονομικά αδύναμο ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων με ό,τι συνεπάγεται για την υγεία τους, τη διαβίωσή τους και γενικά τη συντήρηση της τρίτης ηλικίας για ένα μεγάλο διάστημα και μέχρι να συμπληρωθεί το 65ο έτος της ηλικίας…

Ακόμα, η λεηλασία που έχουν υποστεί όσοι παίρνουν το ΕΚΑΣ έρχεται να συμπληρώσει η εφαρμογή του "τεκμαρτού" που αυθαίρετα επικαλείται η κυβέρνηση, για να μειώσει το επίδομα αυτό με στοιχεία ανύπαρκτης οικονομικής απόδοσης.

Η Ομοσπονδία μας μαζί με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους όλων των ταμείων να πάρουν την υπόθεση πιο δυνατά στα χέρια τους για να ανατρέψουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές μέσα από το δρόμο του αγώνα πάνω στα κοινά προβλήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Να μη περάσουν οι περικοπές των συντάξεων, του ΕΚΑΣ, η απαξίωση του ΕΟΠΥΥ, η εμπορευματοποίηση της υγείας. Οι μεγάλοι αγώνες των συνταξιούχων θα έχουν και συνέχεια και συνέπεια.

Όλα τα Σωματεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να δώσουν την απάντηση στη "Νέα Ελλάδα" που ευαγγελίζεται ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικές που εφαρμόζει δείχνουν πως την εννοεί».

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου