Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Λάρισα: Πέτυχαν την επανασύνδεση φυσικού αερίου σε οικογένεια άνεργου οικοδόμου - 902.gr

Λάρισα: Πέτυχαν την επανασύνδεση φυσικού αερίου σε οικογένεια άνεργου οικοδόμου - 902.gr
Παρέμβαση στην Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου Θεσσαλίας για την επανασύνδεση φυσικού αερίου και διακανονισμού οφειλής, σε οικογένεια άνεργου εδώ και 3 χρόνια οικοδόμου με 2 παιδιά ηλικίας 9 και 11 ετών, που έχει μείνει χωρίς θέρμανση εδώ και ένα μήνα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, η Λαϊκή Αγωνιστική Επιτροπή περιοχής Ιπποκράτη - Αλκαζάρ Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα κλιμάκιο της Επιτροπής, μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Λάρισας και την σύζυγο του οικοδόμου, πραγματοποίησαν παρέμβαση στη ΔΕΠΑ Θεσσαλίας και μετά από συνάντηση με τον υπεύθυνο του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, υπήρξε η δέσμευση ότι εντός των ημερών θα γίνει η επανασύνδεση του φυσικού αερίου καθώς και ο διακανονισμός της οφειλής, χωρίς να επιβαρυνθούν με τα επιπλέον έξοδα του τέλους επανασύνδεσης της εγγύησης και της νομικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μια ημέρα πριν όταν στην διάρκεια εξόρμησης της ΛΑΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων στην περιοχή, τους γνωστοποιήθηκε ότι οικογένεια συναδέλφου άνεργου 3χρόνια οικοδόμου με δυο παιδιά 9 και 11 ετών έχει μείνει χωρίς θέρμανση εδώ και ένα μήνα, καθώς αδυνατεί να εξοφλήσει παλαιότερη οφειλή που φτάνει μόλις τα 407 ευρώ και η εταιρία παροχής φυσικού αερίου προχώρησε στην διακοπή και μετά από λίγο καιρό και σε δικαστική κλήση για την διευθέτηση του ποσού με νομικό της. Η αντίδραση ήταν άμεση. Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Ιπποκράτη – Αλκαζάρ και των οικοδόμων παρευρέθηκε αμέσως στο σπίτι όπου συναντήθηκε με τον συνάδελφο και την οικογένεια του και είδε από κοντά το πρόβλημα αλλά και αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση την επόμενη μέρα στη ΔΕΠΑ Θεσσαλίας στη Λάρισα για να γίνει η επανασύνδεση και ο διακανονισμός της οφειλής.

Η ΛΑΕ «καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της συνοικίας να πάρουν θέση δίπλα στο συνάδελφο και γείτονά τους, να εμποδίσουμε την εξαθλίωση μας, να ανατρέψουμε την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Να μην μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση που διεξάγει η συγκυβέρνηση για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση και στην βάρβαρη επίθεση. Όλοι για έναν και ένας για όλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου