Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Χαράτσι επειδή γέννησε πρόωρα! - 902.gr

Χαράτσι επειδή γέννησε πρόωρα! - 902.gr

Χαράτσι επειδή γέννησε πρόωρα!
Παρέμβαση των Λαϊκών Επιτροπών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας


Οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας, Φυλής και Μενιδίου, καθώς και το ΠΑΜΕ Υγειονομικών Νίκαιας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, απαιτώντας από τον διοικητή του Νοσοκομείου να διαγραφεί χρέος πολλών χιλιάδων ευρώ σε άνεργο ζευγάρι που είχε την «ατυχία» να γεννηθεί πρόωρα το μωρό τους.

Το ζευγάρι μέσα στο 2013 έμεινε μόνο για δύο μήνες ανασφάλιστο και συγκεκριμένα από 1 Ιούλη μέχρι 31 Αυγούστου, όμως είχε την «ατυχία» μέσα σε αυτό το διάστημα να γεννηθεί το μωρό τους πρόωρα. Επειδή κρίθηκε απαραίτητο, το μωρό παρέμεινε σε θερμοκοιτίδα του νοσοκομείου από τις 12 Ιούλη μέχρι και τις 26 Σεπτέμβρη. Αν ο τοκετός ήταν φυσιολογικός, το ζευγάρι δεν θα είχε σήμερα κανένα πρόβλημα.

Αντί λοιπόν τα νέα ζευγάρια να προστατεύονται σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις τοκετών, τιμωρούνται γιατί είναι άνεργοι. Αντί να χαρούν για τη γέννηση του παιδιού τους, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την υποχρέωση του κράτους να κρατήσει στη ζωή τα πρόωρα νεογέννητα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, μετά και την έκφραση καλών προθέσεων του διοικητή και τη θέση του ότι θα επιδιωχθεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα των γονιών, οι Λαϊκές Επιτροπές δήλωσαν ότι θα επανέλθουν καταθέτοντας υπόμνημα με όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία, απαιτώντας το ζευγάρι να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου