Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Γ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ



     Στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης μπαίνει και η διαδοχική ασφάλιση.

     Η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ  που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας αφορά εργαζόμενους-εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενους-αυτοαπασχολούμενες και άνεργους-άνεργες.
Όσοι και όσες θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης το 2010, όντας ασφαλισμένοι-ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ, και στη συνέχεια ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, δεν θα έχουν δικαίωμα εξαγοράς χρόνων σπουδών και παιδιών, δικαίωμα που έχουν όσοι - όσες είναι ασφαλισμένοι σε ένα μόνο ασφαλιστικό φορέα, π.χ. το ΙΚΑ
     Αυτή είναι η αρχή. Σχεδιάζουν την ίδια επίθεση για  όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

     Κυρίως θίγονται οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που πρέπει να έχουν τις προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος για σύνταξη (δηλ. ένσημα, ηλικία και ανηλικότητα παιδιού) στο τελευταίο ασφαλιστικό φορέα, δηλαδή, το Ταμείο ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ.

Ουσιαστικά επιχειρείται η κατάργηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων με διαδοχική ασφάλιση.

    Οι επιχειρούμενες αλλαγές θα έχουν αναδρομική εφαρμογή καθώς η εγκύκλιος αναφέρεται και στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

    Η αύξηση των ορίων ηλικίας υπολογίζεται από 2 έως 12 χρόνια.

    Οι εργαζόμενες γυναίκες και οι αυτοαπασχολούμενες μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν μέσα από τα συνδικάτα τους για να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνηση.

   Απαιτούμε την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου και την κατάργηση όλης της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής νομοθεσίας.

 Αθήνα, 11/12/2013
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου