Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Αγρότες: Το Σάββατο το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη - Προετοιμάζονται για τα μπλόκα - 902.gr

Αγρότες: Το Σάββατο το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη - Προετοιμάζονται για τα μπλόκα - 902.gr

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες την πανελλαδική κινητοποίηση, που ξεκίνησε στις 21 Γενάρη με τρακτέρ να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας και άλλες αγωνιστικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και θα κορυφωθεί, τις επόμενες μέρες, με στήσιμο μπλόκων στους δρόμους.Το Σάββατο 1 Φλεβάρη θα γίνει το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, στην «Agrotica», στη Θεσσαλονίκη (12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου), που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων, εκπρόσωποι της οποίας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ απευθύνει κάλεσμα στη φτωχομεσαία αγροτιά να ανταποκριθεί μαζικά και υπερήφανα στο κάλεσμα της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και να συμμετάσχει από κάθε περιοχή της χώρας στο αγωνιστικό Συλλαλητήριο στην «AGROTICA»,Την Τετάρτη, στις 2 μ.μ. η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, για να θέσει το πλαίσιο των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων της αγροτικής κινητοποίησης.Την Τρίτη έγινε μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών και δεκάδων τρακτέρ, όπου μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών, καθώς αυτοκίνητα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες σταματούσαν για έλεγχο τα τρακτέρ πριν και μετά από το τέλος της κινητοποίησης.Στο μεταξύ αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των τρακτέρ που βγαίνουν στις πλατείες των χωριών του θεσσαλικού κάμπου και περιμένουν το σύνθημα, να ξεκινήσουν για το σημείο όπου θα στηθεί το μεγάλο πανθεσσαλικό μπλόκο. Πάνω από 1.500 αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, στις πλατείες 100 και πλέον χωριών των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η έξοδος των τρακτέρ θα συνεχίζεται σταδιακά.Παράλληλα συνεχίζονται και συσκέψεις. Την Πέμπτη θα γίνει πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.Σε άλλες περιοχέςΣτον Πύργο οι αγρότες πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Πύργου, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας. Απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του νοσοκομείου ενάντια στην είσπραξη των χαρατσιών στην Υγεία που έρχονται ως συνέχεια στα φορολογικά και γενικότερα χαράτσια που και αυτοί με τις οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν. Παράλληλα καθημερινές είναι οι συσκέψεις και οι περιοδείες στα χωριά του νομού, ενώ ενισχύεται ο αριθμός των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων που παρατάσσονται στον κόμβο της Μαραθιάς.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Β' ΔΟΥ Ηρακλείου προχωρούν την Τετάρτη, στις 10 π.μ., οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχάνων και Αστερουσίων, ενώ στις 12.30 μ.μ. θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στις Αρχάνες.

Στην Πέλλα, καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ στα χωριά στην περιοχή της Σκύδρας.

Στην Πιερία, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα στις πλατείες της Βροντούς, του Αγίου Σπυρίδωνα και της Κονταριώτισσας.

Στις Σέρρες, οι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Καπετάν Μητρούση και σε όλες τις πλατείες των χωριών του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Στον Εβρο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε η συγκέντρωση των τρακτέρ στο μπλόκο στο ύψος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φλεβάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου