Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον «Αρβανιτίδη» - 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο - 902.gr

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον «Αρβανιτίδη» - 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο - 902.gr

Με 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Φλεβάρη συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».



Την Παρασκευή θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο κατάστημα της οδού Β. Γεωργίου και το Σάββατο την ίδια ώρα στο κατάστημα της οδού Λαγκαδά.



Την Τρίτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το πανελλαδικό επιχειρησιακό τους σωματείο.



Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα για τους τελευταίους 6 μήνες, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους σε περίπτωση που προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση της επιχείρησης, να διασφαλιστούν όλα τα ένσημά τους, καθώς η επιχείρηση οφείλει περίπου 25 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ.



Οι συνάδελφοί τους σε Γιαννιτσά και Κατερίνη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα. Στο πλευρό τους στα Γιαννιτσά βρέθηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου, του κλαδικού των Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Επισιτισμού - Τουρισμού και του παραρτήματος των εργαζομένων σε «Καρφούρ - Μαρινόπουλος».



Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχαν και εργαζόμενοι του «ΦΩΚΑ», διεκδικώντας από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ, καθώς η εργοδοσία τους οφείλει δεδουλευμένα 8 έως και 20 μηνών και έχουν καταδικαστεί σε απόλυτη ένδεια. Οι 500 εργαζόμενοι, από την ώρα που έκλεισαν τα καταστήματα, περιμένουν τις απολύσεις τους μέσα από την πτωχευτική διαδικασία που έχει κινηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου