Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινά η διαθεσιμότητα των εργαζομένων στους ΟΤΑ - Υπογράφηκε η απόφαση για την «ενδοδημοτική κινητικότητα» - 902.gr

Ξεκινά η διαθεσιμότητα των εργαζομένων στους ΟΤΑ - Υπογράφηκε η απόφαση για την «ενδοδημοτική κινητικότητα» - 902.gr

Επίσημη έναρξη της διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την ενδοδημοτική κινητικότητα.

Καθορίστηκε η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων στους δήμους και τις περιφέρειες, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησής τους για την εφαρμογή του «Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας», όπως έχει ονομαστεί το πρόγραμμα που τίθεται σε εφαρμογή, με ταχείες διαδικασίες για τη μετακίνηση σε άλλες θέσεις υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βέβαια τα περί «εθελοντικής κινητικότητας» αποτελούν το «φύλλο συκής» για την προειλημμένη κυβερνητική απόφαση για περαιτέρω δραστική μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ με βάση και τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Η κυβέρνηση πέρα από τα περί «εθελοντισμού» επιχειρεί να μειώσει το χρόνο που θα μεσολαβήσει από την υποβολή αιτήσεων των υπαλλήλων μέχρι την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές περί των «διαθέσιμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ή αλλιώς των, κατά την κυβέρνηση, εθελοντικά εντασσόμενων στο πρόγραμμα κινητικότητας στο χώρο των ΟΤΑ. Επιδιώκεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα τουλάχιστον 4000 υπάλληλοι σε δήμους και περιφέρειες.

Με Κοινή απόφασή τους ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προωθούν τη μετάταξη μόνιμων υπαλλήλων και υπαλλήλων των δήμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των Ενώσεων δήμων και Περιφερειών.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2014. Σημειώνεται ότι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων για τη μετάταξη / μεταφορά τους, λαμβάνονται υπόψη ως προς την αρνητική μοριοδότηση αυτών οι πειθαρχικές ποινές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πειθαρχικές αποφάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν διαγραφεί από το προσωπικό τους μητρώο. Παράλληλα, στην ΚΥΑ ορίζονται αναλυτικά, όλα τα επικυρωμένα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αποδεικνύουν προσόντα και τίτλους σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου