Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ελευσίνα: Κινητοποίηση την Τετάρτη για «Χαλυβουργία» - «Χαλυβουργική» από σωματεία και φορείς - 902.gr

Ελευσίνα: Κινητοποίηση την Τετάρτη για «Χαλυβουργία» - «Χαλυβουργική» από σωματεία και φορείς - 902.gr

Συγκέντρωση διοργανώνουν την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων συνδικάτα με αίτημα να ανακληθούν οι 200 διαθεσιμότητες εργαζομένων στη «Χαλυβουργική» και να μην περάσουν τα νέα σχέδια του Μάνεση στη «Χαλυβουργία Ελλάδας».

Πιο συγκεκριμένα την κινητοποίηση διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας.

Σε κοινή ανακοίνωσή της αναφέρουν:

«Η εργοδοσία της "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ" έβγαλε σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενους από τους 263 που έχουν απομείνει. Το 2013, η εργοδοσία είχε απολύσει 148 εργαζόμενους και είχε μειώσει τους μισθούς. Στη "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ", η εργοδοσία, αφού απέλυσε πάνω από 150 εργαζόμενους, επέβαλε διαθεσιμότητες και εκ περιτροπής εργασία στους υπόλοιπους και τώρα απειλεί με οριστικό κλείσιμο.

Οι βιομήχανοι του κλάδου αφού θησαύρισαν από την καπιταλιστική ανάπτυξη, σήμερα μας ζητάνε να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης, λες και μοιραζόμασταν τα πλούτη τους τις καλές μέρες.

Οι εργοδοτικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΜ, Εργατικό Κέντρο και ΓΣΕΕ μαζί με τους Δημάρχους και την Περιφέρεια μας καλούν να αγωνιστούμε για φθηνό ρεύμα για τους βιομηχάνους "για να σωθούν τα εργοστάσια". Ξέρουμε όλοι ότι όποιες μειώσεις γίνουν στο ρεύμα των βιομηχανιών, τα μονοπώλια, που ελέγχουν τον τομέα ενέργειας, θα μετακυλήσουν το κόστος στο δικό μας ρεύμα.

Είναι οι ίδιες πλειοψηφίες που μας ζητούσαν να δεχθούμε μειώσεις μισθών. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο 9μηνος ηρωικός αγώνας των εργατών στην "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ" ήταν "τυφλή σύγκρουση".

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων. Τα κλείνουν οι καπιταλιστές όταν δε βγάζουν τα κέρδη που θέλουν, όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, όταν τα μεταφέρουν σε άλλες χώρες με μισθούς πείνας.

Πώς θα σωθεί ο κλάδος του μετάλλου στην Ελλάδα όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση - που αυτοί προσκυνάνε - κλείνει Αμυντική και Ναυπηγική Βιομηχανία, έχει νεκρώσει η οικοδομική δραστηριότητα;

Δουλειά στους χιλιάδες μεταλλεργάτες, οικοδόμους, τσιμεντεργάτες που είναι άνεργοι ή κινδυνεύουν με απόλυση μπορεί να δώσει η διεκδίκηση για να γίνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα υγείας, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, που λείπουν στην περιοχή μας και πανελλαδικά.

Έργα που είναι απαραίτητα για τη ζωή μας αλλά δε γίνονται γιατί τον έλεγχο της οικονομίας και την πραγματική εξουσία την έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που επιλέγουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα που θα γίνουν οι επενδύσεις.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών. Για να έχει αυτός ο αγώνας νικηφόρα προοπτική, πρέπει να σημαδεύει τον πραγματικό μας αντίπαλο, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου