Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΗΡΑΚΛΕΙΟ- Στέλνουν τα νήπια για μάθημα σε... αποθήκη

Τα αδιέξοδα μιας πολιτικής που αφήνει στην άκρη τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, όπως το να κάνουν μάθημα τα παιδιά σε σύγχρονα ασφαλή σχολεία, βιώνουν τα νήπια του 3ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου Κρήτης.
Το διθέσιο νηπιαγωγείο στεγάζεται σε μια αίθουσα, σε ισόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο του Ηρακλείου, χωρίς αυλή. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το κτίριο δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφάλειας κάτι που αναδείχτηκε το τελευταίο διάστημα μέσα από την πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων και του Συνδικάτου Οικοδόμων για καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων σχολικής στέγης στο Νομό. Η αίθουσα του Νηπιαγωγείου χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη (μετά από χρόνια) και η «λύση» που προτάθηκε από τη δημοτική αρχή και την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης ήταν τα νήπια να πάνε σε αποθήκη του ήδη προβληματικού 1ου Δημοτικού (Ανωγειανό) ή ...να σκορπίσουν σε άλλα νηπιαγωγεία.
Διεκδικώντας άμεση επίλυση του προβλήματος, οι γονείς των μαθητών προχώρησαν χτες σε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Ενωση Γονέων Ηρακλείου, ζητώντας «να σταματήσει εδώ και τώρα ο εμπαιγμός. Οποιαδήποτε σκέψη για συγχώνευση του σχολείου με παραπλήσια σχολεία να φύγει από το μυαλό οποιουδήποτε το σκέφτεται. Και τα άλλα σχολεία δεν το αντέχουν και το υφιστάμενο σχολείο αποτελεί αναγκαιότητα για την περιοχή που καλύπτει», τονίζει η Ενωση, διεκδικώντας άμεση μίσθωση ενός ασφαλούς κτιρίου με συνθήκες ανθρώπινες και αύλειο χώρο για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου, μέχρι να κατασκευαστεί το δικό του κτίριο.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα και μαθητές και γονείς του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο), διεκδικώντας να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες αναστήλωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου