Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ - μάρκετ «Αρβανιτίδης»

Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι στον «Αρβανιτίδη»

 Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας τους, έκαναν μαζική συγκέντρωση στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και πορεία μέσα στην πόλη, μέχρι το κατάστημα της εταιρείας στην οδό Βενιζέλου. Η εργοδοσία επιχείρησε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο κατάστημα με απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Αύριο Τετάρτη, αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα επισκεφτεί το υπουργείο Εργασίας και θα θέσει τα αιτήματά τους, που είναι: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα για τους τελευταίους 6 μήνες, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους σε περίπτωση που προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση της επιχείρησης, να διασφαλιστούν όλα τα ένσημά τους, καθώς η επιχείρηση οφείλει περίπου 25 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης, θα καθορίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις.
Η συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία ήταν μεγάλη, παρά τις απειλές και την τρομοκρατία από την πλευρά της εργοδοσίας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν για πρώτη φορά το βήμα να απεργήσουν. Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κατάστημα στη Σταυρούπολη (οδός Λαγκαδά) και στη συνέχεια έκαναν πορεία στη συνοικία.
Την ίδια μέρα, με συγκέντρωση στην Εδεσσα, απάντησαν στην πρόκληση της επιχείρησης να κλείσει τα καταστήματα της Πέλλας. Οι εργαζόμενοι σε Πέλλα και Κατερίνη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη βδομάδα. Το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει την εργοδοσία για ανταπεργία και ζητάει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου