Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Απεργία αύριο στα λιμάνια

Με 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει στους μονοπωλιακούς ομίλους τις λιμενικές υποδομές της χώρας, αρχίζοντας με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Την ημέρα της απεργίας, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί το σχέδιο προκήρυξης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας, χτες έγιναν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11 το πρωί. Στον Πειραιά, έγινε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και χαιρέτησε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ. Επεσήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση προωθείται με βάση την «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική» και την Έκθεση «Σχετικά με μια Ευρωπαϊκή Πολιτική για τα Λιμάνια», που ψήφισαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) και πρέπει να πάρουν απάντηση στις επικείμενες εκλογές.
Αυτό επιβεβαίωσε στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βαλαβάνη. Μιλώντας στους εργαζόμενους, αφού έβγαλε λάδι την ΕΕ, ανέφερε ότι στην ιδιωτικοποίηση αντιδρούν και άλλες «κοινωνικές ομάδες», όπως οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας(!), καλώντας επί της ουσίας τους εργαζόμενους να ταυτιστούν με τμήματα του κεφαλαίου. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης καλεί η παράταξη Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών.

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου