Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Να επανασυνδεθεί το ρεύμα στον καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αναλγησία της ΔΕΗ η οποία έκοψε προχτές το ρεύμα σε 60 σπίτια στον καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ, στο Μενίδι, όπου μένουν 3.500 άτομα, έκανε χτες η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.
Παρουσία δύο διμοιριών των ΜΑΤ συνεργεία της ΔΕΗ εισέβαλαν στον καταυλισμό, όπου διαμένουν άνεργοι, εξαθλιωμένες και φτωχές λαϊκές οικογένειες, με εντολή να υλοποιήσουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διακοπή του ρεύματος σε 200 κατοικίες, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Η κυβερνητική βαρβαρότητα φαίνεται ότι έχει τη συγκατάθεση της δημοτικής αρχής, η οποία φρόντισε στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε προχτές, κατόπιν αιτήματος των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να μην έχει απαρτία για να μη ληφθεί απόφαση. Στην άτυπη συνεδρίαση που έγινε, οι κομμουνιστές σύμβουλοι ζήτησαν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και τη λήψη μέτρων από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να μη συνεχιστεί το κόψιμο του ρεύματος.
Οπως σημείωσαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής στη χτεσινή συγκέντρωση, η απόφαση της ΔΕΗ να κόψει μαζικά το ρεύμα στους κατοίκους του καταυλισμού εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από το χώρο. Να εκδιωχθούν δηλαδή άνεργοι και εξαθλιωμένοι που δεν έχουν διέξοδο αναζήτησης άλλης στέγης. Κάλεσαν τους κατοίκους να συσπειρωθούν στα σωματεία και τη Λαϊκή Επιτροπή, να φτιάξουν επιτροπή και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα επανασύνδεσης του ρεύματος και μη συνέχισης της διακοπής στα χέρια τους.
Στο μεταξύ η Λαϊκή Επιτροπή κάλεσε τους κατοίκους σε συγκέντρωση και πορεία στο δημαρχείο στις 26 Φλεβάρη, προκειμένου να απαιτήσουν να εφαρμοστεί η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν δικής της πίεσης και προβλέπει: Να απαλλαγούν οι άνεργοι από την πληρωμή δημοτικών τελών και υπηρεσιών του δήμου. Να παρέμβει ο δήμος στη ΔΕΗ ώστε να μην κοπεί το ρεύμα από ανέργους και φτωχές λαϊκές οικογένειες και αυτές να ενταχτούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Να ληφθούν μέτρα ανακούφισης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Να σημειώσουμε ότι εγκαύματα στα χέρια έπαθε χτες ανασφάλιστος του καταυλισμού, όταν προσπάθησε να σβήσει φωτιά που εκδηλώθηκε από κερί στο κοντέϊνερ που διέμενε.

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου