Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Νέες πρωτοβουλίες Λαϊκών Επιτροπών για την Υγεία

Κατά τόπους κινητοποιήσεις με αίτημα αιχμής να μην κλείσουν οι δομές του ΕΟΠΥΥ

Νέες πρωτοβουλίες για το λαϊκό πρόβλημα της Υγείας διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα, καθώς χτες ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση του νόμου για την ΠΦΥ.
Το πρωί της Δευτέρας, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος, που έχει κλείσει. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διευθυντή της μονάδας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για την ΠΦΥ είναι προς όφελος των ασφαλισμένων, την ώρα που εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άλλα λαϊκά στρώματα πληρώνουν όλο και περισσότερα στους ιδιώτες για υπηρεσίες Υγείας. Η Λαϊκή Επιτροπή επανήλθε χτες με νέα κινητοποίηση στον τοπικό ΕΟΠΥΥ.
Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα Ν. Σμύρνης έκανε διαδήλωση τη Δευτέρα στα τοπικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ με τη συμμετοχή εμποροϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό, στις τηλεπικοινωνίες, στους ΟΤΑ, ανέργων, γυναικών, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων.
Απαιτώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλο το λαό, οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά καλούν αύριο, Πέμπτη, σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19). Παράλληλα, στις 18 Φλεβάρη θα γίνουν παρεμβάσεις στις 10 π.μ. στα νοσοκομεία Νίκαιας, Τζάνειο και «Μεταξά».
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Μεταξά", που εξυπηρετεί ασθενείς από την Αττική αλλά και την υπόλοιπη χώρα, οι ελλείψεις σε χειρουργικά κρεβάτια, κρεβάτια εντατικής θεραπείας και προσωπικού, οι συγχωνεύσεις ακτινοθεραπευτικών κλινικών, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του λαού, με λίστες πολύμηνης αναμονής για εξέταση, τη στιγμή που ο καρκίνος δεν περιμένει!
Στο Τζάνειο νοσοκομείο έκλεισε η παιδοχειρουργική κλινική, η παιδοψυχιατρική συγχωνεύτηκε με κλινική ενηλίκων!
Τα κέντρα Μητέρας - Παιδιού (πρώην ΠΙΚΠΑ) υπολειτουργούν. Αρκετοί γονείς αναγκάζονται πλέον να πάνε τα παιδιά τους στα νοσοκομεία της Αθήνας.
Και στα τρία νοσοκομεία του Πειραιά η κατάσταση είναι τραγική, ενώ τώρα κλείνουν και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ».

http://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου