Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά πρώτης ανάγκης για τον εργατόκοσμο της Κεφαλονιάς


ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εμπρακτη αλληλεγγύη από το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, που παρέδωσε ήδη την πρώτη παρτίδα της βοήθειας που συγκέντρωσε
Επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της πάλης για να στηθεί ξανά η ζωή των κατοίκων στα πόδια της

Πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς αναλαμβάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ηδη, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ζητάει συνάντηση μαζί του, με αίτημα να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση ανέργων και εργαζομένων από τα εκρηκτικά προβλήματα που έχει προκαλέσει ο σεισμός στην Κεφαλονιά

Επίσης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν συγκέντρωση τροφίμων (που δε χρειάζονται ψυγείο), για το λαό της Κεφαλονιάς. Να απευθυνθούν πλατιά στο λαό, για να εκφραστεί στην πράξη η αλληλεγγύη. Ο κάθε κλάδος, ο κάθε χώρος δουλειάς να πάρει την ευθύνη και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν.

Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στα συνδικάτα τους και να συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή. Τα υλικά που χρειάζεται να συγκεντρωθούν άμεσα είναι:
Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.

Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός,
Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα.

Σε συγκέντρωση τροφίμων, νερού και κλινοσκεπασμάτων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς, καλεί και το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου όλα τα σωματεία της δύναμής του, καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους φορείς του νησιού. Η συγκέντρωση των παραπάνω υλικών θα γίνεται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (Ευγενίδου 5), από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Την Δευτέρα, αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου επισκέφτηκε την Κεφαλονιά και παρέδωσε την πρώτη παρτίδα της βοήθειας που συγκέντρωσε από σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος στο νησί, κύρια κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα.

Το ΕΚ Λάρισας, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συγκεντρώνει στο κτίριό του υλικά για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς, 9 π.μ. - 3 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ. τις παρακάτω μέρες: Πέμπτη 6/2, Παρασκευή 7/2, Σάββατο 8/2, Δευτέρα 10/2, Τρίτη 11/2.
Σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά και η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, στα γραφεία της (αίθουσα 102, ΕΚ Καλαμάτας και ώρες 6 μ.μ. - 8 μ.μ., πληροφορίες στα τηλ. 6942.681.096 - 6988.926.099).

Το ΕΚ Λαυρίου καλεί σε συγκέντρωση υλικών καθημερινά και το Σαββατοκύριακο, 9 π.μ - 1 μ.μ. στα γραφεία του.

Τέλος, με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζει την αλληλεγγύη της, στους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς.
http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου