Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζεται η δράση για την Υγεία

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Υγείας από συνδικάτα, μαζικούς φορείς, Λαϊκές Επιτροπές.

Με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, αλλά και αγροτών που έφτασαν εκεί με τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, πραγματοποιήθηκε, χτες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, η συγκέντρωση για την Υγεία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, με κεντρικό ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, πρόεδρο του ΕΚΛ. Επίσης, χτες το πρωί, αντιπροσωπεία του ΕΚΛ συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χτες το πρωί στην Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου. Παρουσίασε στον Αντιπεριφερειάρχη τα οξυμένα προβλήματα ιδιαίτερα των ανέργων, των ανασφάλιστων και των οικογενειών τους και έθεσε τα αιτήματα του ταξικού κινήματος.

 Επίσης, κινητοποιήσεις έγιναν χτες:
Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων. Στην Ορεστιάδα, το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στο Κέντρο Υγείας. Στην Πτολεμαΐδα, έγινε παρέμβαση στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ από την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στο Ηράκλειο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στη ΔΥΠΕ. Στα Τρίκαλα, Λαϊκές Επιτροπές έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται τις επόμενες μέρες σε διάφορες περιοχές.
Σήμερα στο Βόλο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση. Μετά από πρόταση του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη απεργία, για την Ικαρία και τους Φούρνους, σήμερα, με συγκέντρωση στις 12 μ. στον Αγιο Κήρυκο.

Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς διοργανώνουν στις 13/2 συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για ενημέρωση, αλλά και για την οργάνωση κινητοποιήσεων την Τρίτη 18 Φλεβάρη που έχει οριστεί ως Μέρα Δράσης για την Υγεία. Εκείνη τη μέρα θα γίνουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, δηλαδή σε Γενικό Κρατικό, «Τζάνειο» και «Μεταξά» καθώς και στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.

www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου