Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εργατική τάξη

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Σε 2ωρες στάσεις εργασίας προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου «Αργος» και «Ευρώπη», με απόφαση της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Το σωματείο διεκδικεί την υπογραφή νέας ΣΣΕ, που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία και την επιστροφή των παράνομων περικοπών μισθών και επιδομάτων στην «Ευρώπη». Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, θα γίνουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Την Κυριακή 23/2, θα γίνει το 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚ Λάρισας, του κλαδικού συνδικάτου ΟΤΑ και εργαζομένων στα 5μηνα, πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Την ακύρωση της απόλυσης εργαζόμενης από το υποκατάστημα Καβάλας της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» απαιτούν τα κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Καβάλας καθώς και το παράρτημα Θεσσαλονίκης του σωματείου ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ. Καταγγέλλουν ότι πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, επειδή η συγκεκριμένη εργαζόμενη πρωτοστάτησε σε συσκέψεις του σωματείου, σε μια προσπάθεια να οργανωθούν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία.

ΣΕΤΗΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα παράταση για σήμερα Τρίτη από τη 1 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. πήραν οι εκλογές του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης.

www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου